Hlavní obsah

Koncert Xaviera Charlese v ostravské Galerii výtvarného umění

Novinky, Josef Zajíc

V úterý 1. března se v 19 hodin v ostravském Domě umění představí francouzský klarinetista a hráč na vibrující reprosoustavu Xavier Charles. Koncert připravilo sdružení Bludný kámen. Koncert patří k doprovodnému programu k současným výstavám probíhajícím v Galerii výtvarného umění v Ostravě.

Foto: Josef Zajíc

Pohled jedním okem...

Článek

Tvorba Xaviera Charlese sahá od elektroakustické improvizace, přes sound poetry až po hlukový rock. Vystupuje na význačných festivalech improvizované hudby a jazzu ve Francii i po celé Evropě - buď jako člen různých uskupení nebo sólově.

"Postupem času došel ve svém ohledávání možností hudebního vyjádření k využívání speciální reprosoustavy, s jejímiž vibracemi dále experimentuje, a vytváří tak zvukové vesmíry na hranici improvizované hudby, výtvarného umění a elektroakustiky," uvedl Martin Klimeš, kurátor koncertů v Galerii výtvarného umění v Ostravě.

V současné době probíhá v levém křídle výstava Jaroslava Róny, v centrálním sále výstava Vratislav 20/20 Architektura 1990 - 2010 a chystá se výstava Alfons Mucha "150" k výročí 150 let od narození umělce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám