Hlavní obsah

Koncert skupiny Metallica potěší fanoušky a opět podpoří projekt Obědy pro děti

Novinky, Vratislav Konečný

Po roce bude Praha zase pod palbou skvělé muziky rockové legendy Metallica. Kapela vystoupí v rámci turné WorldWiredTourna v Letňanech, minule burácely její skladby v O2 Areně. Sešlo se přes 15 tisíc diváků a 25 korun z každé vstupenky šlo na projekt Obědy pro děti. To se bude opakovat.

Foto: Women for Women

Šek z minulého roku

Článek

Metallica vystoupí v neděli 18. srpna ve vyprodaných pražských Letňanech.

Obědy pro děti je  jeden z projektů obecně prospěšné společnosti Women for Women. Sedm let se starají o to, aby i dítě, jehož rodiče si nemohou dovolit hradit školní obědy, mohlo jít na oběd se svými spolužáky.

„To, že si nás členové skupiny Metallica loni sami vybrali mezi širokou škálou všech projektů v České republice, bylo pro nás velkým oceněním a zároveň i dalším hnacím motorem. Jsme si vědomi, že takové věci se často nestávají. Letos se opět rozhodli podpořit Obědy pro děti, z čehož máme velkou radost,“ sdělila dojatě Jana Skopová, manažerka charitativních projektů Women for Women, o.p.s..

Vybralo se na téměř 20 tisíc obědů

Minulý rok Metallica podpořila děti 25 Kč z každé prodané vstupenky, celkem tak darovala až 19 000 školních obědů, což je 475 000 Kč. Finanční prostředky se výhradně použily na obědy pro 100 potřebných dětí z českých základních škol.

Letošní výše daru není ještě známa, ale pravděpodobně půjde o vyšší částku než loni. Přesné číslo bude známo až v předvečer koncertu, kdy si zástupci projektu Obědy pro děti převezmou od členů kapely Metallica šek.

Reklama

Výběr článků

Načítám