Hlavní obsah

Koncert Petry Janů nadchl diváky

Novinky, René Kekely

Zpěvačka Petra Janů opět dokázala, že titul trojnásobné Zlaté slavice má opravdu zasloužený. Její středeční velký koncert v pražské Hybernii dojal řadu diváků. Už proto, že vystupovala jak se svou kapelou Amsterdam, tak i se Smíchovskou komorní filharmonií.

Foto: Jaroslav Hauer

Petra Janů v Hybernii zpívala své staré, ale i nové hity!

Článek

Právě toto spojení se ukázalo jako dobré. Diváci ocenili, že zpěvačka si na pódiu přizvala dvě hudební tělesa, která dokázala hrát společně.

Nejenom její rockové a popové hity, ale i vánoční písničky zazpívala během dvouhodinového představení Petra Janů na pódiu. Zaplněný sál si některé písničky se zpěvačkou zabroukal.

Koncert se nesl v duchu známých hitů i věcí z loni vydaného alba Blázni, které Janů natočila se svou kapelou Amsterdam. Ke spolupráci si přizvala letos právě i filharmoniky.

„Tohle spojení se ukázalo jako dobrý nápad. Teď spolu jedeme pár měst, ale po Novém roce to bude další spolupráce, na kterou se moc těším. Samozřejmě, že jsem před koncertem měla trému, ale po chvíli to opadlo a jsem moc ráda, pokud se to lidem líbilo. Je to pro mě ten největší vánoční dárek,” svěřila se zpěvačka, která se až téměř do Štědrého dne nezastaví.

„Cítím se skvěle a na pódiu mezi klukama je mi báječně. A opravdu mě nic zásadního netrápí, nejsem ani vážně nemocná, ani se nerozpadám,” řekla s hlasitým smíchem v narážce na články posledních dnů v některých médiích, která hodnotí její vzhled. 

„Je to nějaká alergie na něco, a teď se zjišťuje na co. Pokud se někteří zcela upřímně strachují o můj stav a budoucnost, tak jim za to velmi děkuji, vážím si toho. A mohu je uklidnit, že jsem v pořádku. Ale pokud je to nějaká podivná kampaň proti mně, pak jen říkám - mě se jen tak nezbavíte,” směje se Zlatá slavice s tím, že z těch, kteří do ní ‘šijí' poslední dny, si opravdu nic nedělá.

„Za mě hovoří moje práce, plné sály. Jsem teď opravdu spokojená, šťastná, daří se mi, vystoupení mám opravdu požehnaně a přeji si, ať to takhle ještě nějakou dobu vydrží. Ale možná právě tohle někoho štve, někomu to vadí? Nevím a ani po tom nepátrám. Já každému přeju, co jeho jest a nemám ani čas se starat o někoho druhého a řešit někoho,” dodala zpěvačka, která přiznala, že blížící se Vánoce sice příliš ráda nemá, protože jí bývá smutno, ale ty letošní stráví s přáteli, rodinou a tím, že si několikrát v rámci koncertů zazpívá koledy, se jí podaří je “přežít”.

Na přelomu roku vyrazí s kamarádkami za sluncem a mořem na Maledivy a pak ji čeká druhá polovina zimní pěvecké sezóny, kdy se jí diář, tak jako každý rok, zaplnil především plesy a firemními večírky. 

Reklama

Výběr článků

Načítám