Hlavní obsah

Komunisté v Židlochovicích oslavili 1. máj

Novinky, Jiří Smutný

Základní organizace Komunistické strany Čech a Moravy Židlochovice uspořádala v pondělí 1. května v areálu letního kina tradiční oslavu Svátku práce.

Foto: Jiří Smutný
Článek

Za zvuku lidových písní, které hrál a zpíval František Sedláček, se k oslavě postupně sešly tři desítky účastníků. Po státní hymně promluvila předsedkyně ZO KSČM Růžena Strašáková. V krátkém projevu přivítala přítomné a připomněla historii svátku, 72. výročí osvobození Československa a skutečnost, že je ve světě stále řada ohnisek napětí.

Člen Zastupitelstva Jihomoravského kraje Bohumil Smutný upozornil na negativa v současné společnosti, kdy až jeden milión lidí žije v příjmovém nedostatku, neboť mzdy se současným zdražováním nerostou. Zdůraznil, že se zdražují i věci denní potřeby a potraviny máme dražší než v Německu, kde ale mají několikanásobně vyšší platy. Takže chudí chudnou a bohatí bohatnou. Zmínil i protichůdnost zájmů, kdy krajský úřad na jedné straně vyvěšuje tibetskou vlajku a na druhé vítá čínské investice v Pasohlávkách.

Kandidát KSČM do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Aleš Hubert kritizoval mimo jiné brněnského primátora Petra Vokřála za podporu akcí typu Rok smíření a naznačil, že nás nečekají dobré časy. Projevy ukončila Píseň práce.

Po oficiální části oslav přišel ke slovu mužácký pěvecký sbor Šatavan ze sousedních Žabčic, privátní diskuse a občerstvení.

Reklama

Výběr článků

Načítám