Hlavní obsah

Kometa Expres vezl hráče i fanoušky na mistrovský zápas do Vítkovic

Novinky, Jiří Sysel
Aktualizováno

Přesně ve 12:30 vyrazil v pátek 18. ledna mimořádný vlak Kometa Expres z nádraží ČD Brno – Královo Pole do Ostravy-Vítkovic.

Foto: Jiří Sysel

Souprava Kometa Expresu je připravena na 3. nástupišti v Králově Poli

Článek

Modrobílý vlak vezl vzácné cestující, a to hráče ledního hokeje extraligového týmu Kometa Brno, společně s fanoušky, klubovými partnery, legendami a dětmi z celého Jihomoravského kraje, k dalšímu utkání Tipsport extraligy. Z důvodu trvající výluky na brněnském hlavním nádraží vlak vyjel z Králova Pole. Dále pokračoval přes Židenice, Slatinu, Přerov a Hranice až do Ostravy, tedy napříč celou Moravou.

Vlak byl tažen jednou z nejmodernějších lokomotiv vyrobených v České republice, označení 380 017-4, která je upravena ve speciálním nátěru v barvách Komety a již přes rok je vidět na mezinárodních expresech Eurocity Metropolitan mezi Prahou a Budapeští.

Lokomotiva řady 380 je třísystémová univerzální elektrická lokomotiva společnosti České dráhy. Dvacet strojů této řady vyrobila Škoda Transportation. Její maximální rychlost na tratích ČD je 160 km/hod (konstrukční rychlost je 200 km/hod) a celkový výkon jejích 4 trakčních motorů je 7,2 MW – pro představu: to je téměř 10 tisíc koňských sil – nebo 94 Octavií 1,9 v čele vlaku.

Tato konkrétní lokomotiva byla i v čele Kometa Expresu, který jel 22. prosince 2017 do Prahy na Spartu a velkou shodou okolností byla řízena i stejným strojvedoucím LD Brno Milanem Umláškem, který vezl i dnešní Kometa Expres do Vítkovic.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám