Hlavní obsah

Komedie Dobrý konec všechno spraví odstartuje Letní shakespearovské slavnosti v Brně

Novinky, Robert Rohál
Aktualizováno

Také letos se na letní nezastřešené scéně v prostředí nádvoří Špilberku odehrají Letní shakespearovské slavnosti. V úterý 17. července je zahájí premiéra hry Dobrý konec všechno spraví, ale diváci uvidí během července a srpna ještě hry Mnoho povyku pro nic, Večer tříkrálový a Hamlet

Foto: archiv autora

Anna Šišková a Ondřej Pavelka v inscenaci Dobrý konec všechno spraví.

Článek

Že zázraky se už nedějí? A co když chudá dcera věhlasného lékaře uvěří, že s recepty svého otce uzdraví francouzského krále a získá za manžela nedosažitelného Bertrama? Vše se ale podivně zauzlí. Paříž, Florencie, Compostela, dobrodružství milostná i válečná, k tomu věčná „obléhání“; chvástavý voják, zrádný přítel, apokalyptický šašek, záletný manžel svedený vlastní ženou - a dobrý konec pro všechny vdané i nevdané!

Méně známá, něžně melancholická Shakespearova komedie Dobrý konec všechno spraví je o pyšném odmítání a vytrvalé naději.

V očekávané inscenaci režiséra Jana Antonína Pitínského, která brněnské Letní shakespearovské slavnosti zahájí, hrají Anna Fialová, Martin Siničák, Ondřej Pavelka, Marie Durnová, Jan Vlasák, Martin Dejdar, Kateřina Holánová, David Novotný, Anna Stropnická a další. 

Další reprízy této hry proběhnou 18., 19. a 20. července. Poté bude následovat hra Mnoho povyku pro nic, která se bude hrát 25., 26. a 27. července. Večer tříkrálový bude na programu 30. a 31. července a 1. srpna, zatímco Hamlet bude uveden 8., 9. a 10. srpna.

Večerní pokladna na hradě Špilberk je otevřena pouze ve dnech, kdy se koná představení, vždy od 19 do 20.30 hodin. Při nákupu vstupenek ve večerní pokladně nelze platit platební kartou. 

Letní nezastřešená scéna se nachází v nádherném prostředí nádvoří hradu Špilberk. Nejkratší cesta na hrad vede z ulice Husovy. Krásná procházka hradním parkem dovede návštěvníky na nádvoří, kde v letošním roce organizátoři zajistili kvalitnější lavičky pro všechna místa v hledišti. V případě chladnějšího počasí je možnost na místě zakoupit deku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám