Hlavní obsah

Kolik podob má kočka aneb Centrum InGarden připravuje výstavu kreseb Pavla Kantorka

Novinky, Barbora Horešovská

Centrum InGarden připravuje jarní prodejní výstavu kreseb Pavla Kantorka s prozatímně pracovním názvem Kolik podob má kočka, která bude probíhat na „domácí půdě“ v prostorách školícího centra InGarden v Praze ve Strašnicích. Mohou také podpořit její úspěšnou realizaci na portálu HITHIT.

Foto: Barbora Horešovská

Jeden z kočičích obrázků Pavla Kantorka.

Článek

Vernisáž k výstavě proběhne 17. května v 19 hodin za přítomnosti autora Pavla Kantorka, který v den vernisáže oslaví také své narozeniny. K dobré náladě a malé oslavě přispěje svým dílem i hudební trio DixiLand. Návštěvníci můžou výstavu zhlédnout do prvního červencového dne.

Výstava se ponese v duchu vtipů ze zvířecí říše a zastřešuje ji nejoblíbenější motiv pana Kantorka – zrzavá kočka. Do příprav se samozřejmě zapojil i autor, který vytvořil pár verzí typických nálad kočky, jenž se objeví i na připravených odměnách a dárcích.

O kočkách říká: „Kolik podob a tváří má kočka, není na jednu výstavu. Doma mám dvě kočky a je velmi těžké přiřadit k jejich výrazům lidské označení. Kočky jsou osobnosti a jako osobnosti se tváří a jednají. Jsem rád, že s organizátory máme společné souznění myšlenek a výstava získává jasnou podobu. Vím, že dělají vše proto, aby se vám, návštěvníkům, výstava líbila.“

Vystaveno bude 65 vtipů, z toho část nových a část v České republice dosud neprezentovaných. Všechny bude možné zakoupit a těšit se z humoru Pavla Kantorka i v klidu svého domova. 

Jelikož jde o nový projekt s dosud nepublikovanými vtipy, spolek InGarden pojal výstavu jako crowdfundingovou akci a dává prostor všem příznivcům, kteří se chtějí přípravy výstavy aktivně účastnit a podpořit ji. Na portále HITHIT celou akci zahájilo video „Jak se maluje kočka“ a každý si zde může přečíst zajímavosti o autorovi i o organizátorech výstavy. Pro přispěvatele jsou tu pak připraveny odměny, které jistě potěší každého příznivce humoru Pavla Kantorka.

Zájemci mohou výstavu podpořit až do 23. března na www.hithit.com/cs/project/2126/vystava-pavla-kantorka-tisk-vystavy.

Jarní humoristická výstava je tradiční událostí, kterou spolek InGarden pro své návštěvníky připravuje. Jak tvrdí sám Kantorek: „Český humor je otevřený a dá se říct neomezený. Češi mají vynikající smysl pro humor, milují i černý humor, který na Západě není tolik populární.“

Spolek autora zastupuje již od roku 2010 a propaguje jeho tvorbu pomocí výstav a prodejem tisků či originálních kreseb a dalších předmětů spojených s autorovou tvorbou. 

Reklama

Výběr článků

Načítám