Hlavní obsah

Kolem Macochy se budou prohánět veteráni

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od pátku do neděle se stane Blansko, Moravský kras a historické centrum Brna zastávkami další letošní akce Czech Hero Ride. 34. ročník Veteran Tour Macocha nabídne orientační soutěž historických vozidel, ale i celou řadu doprovodných akcí na atraktivních místech po trase závodu.

Foto: Czech Hero Ride
Článek

Už v pátek 20. června se sjedou historická vozidla na Zámku v Blansku, odkud v sobotu v 1o hodin slavnostně odstartuje tradiční závod Veteran Tour Macocha, který návštěvníky zavede do Moravského krasu, na Macochu nebo třeba pozve k prohlídce jeskyně Výpustek. K vidění zde bude i přehlídka veteránských vozů, připraven bude nostalgický fotokoutek, vystoupení kapely Tradicionál Olomouc, mnoho soutěží pro děti a stánek CzechTourismu s tipy na výlety do blízkého okolí. 

V neděli se pak veteráni vydají starou částí Masarykova okruhu, se zastávkou u Farinovy zatáčky do Brna, kde proběhne v rámci projektu Brno – uprostřed Evropy například také přehlídka historických hasičských vozů a hasičské techniky. I zde se mohou obdivovatelé veteránské krásy těšit na průjezd historických vozů centrem města a bohatý doprovodný program na Dominikánském náměstí.

Akce zařazené do projektu Czech Hero Ride doprovází motto Auta, která mají příběh. „Jednotlivé rally mají totiž vždy své hlavní téma postavené na příběhu jednoho konkrétního vozu a jedné historické nebo současné osobnosti. Konkrétní vůz a osoba jsou většinou úzce spjatí s regionem, ve kterém akce v rámci závodů probíhá,” uvádí Ing. Rostislav Vondruška, generální ředitel agentury CzechTourism.

V Brně si tak návštěvníci vydají po stopách prvního prezidenta T. G. Masaryka a zavzpomínají na krásu a noblesu první republiky. Málokdo ví o jeho lásce k automobilům a motoristickému sportu, který v rámci brněnské části projektu reprezentuje právě jeho vůz Z5.

Vznik projektu Czech Hero Ride iniciovala vloni agentura CzechTourism s cílem vytvořit prestižní mezinárodní projekt, který prochází napříč různými lokalitami, přispívá k rozvoji regionální turistiky a zvyšuje atraktivitu veteránských závodů nejen pro diváky, ale i pro samotné účastníky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám