Hlavní obsah

Knihovna ve Volarech zve pod hladinu Rudého moře

Novinky, Petr Hejna

V pondělí 27. března má knihovna ve Volarech na programu filmovou besedu s tematikou podmořských krás moře v Egyptě, hor a oáz na Sinajském poloostrově, i památek Luxoru.

Foto: Petr Hejna
Článek

Akce proběhne od 17:30 v prostorách konferenčního sálu hotelu Bobík, který se nachází prakticky přímo proti knihovně na volarském náměstí. V trvajících ne až tak jarních, často šedavých dnech, dnech budou mít návštěvníci možnost přenést se do krajů zalitých sluncem, nahlédnout na barevný a fascinující svět pod vodní hladinou, i dotknout se atmosféry starověkých památek starých tisíce let.

Volary jsou výchozím místem jak pro výstup na vzdálenější Boubín (přes další vrch Velký Bobík), tak k nedalekým turisticky oblíbeným lokalitám jako je například relativně nedávno zpřístupněné Soumarské rašeliniště, klidný Vltavský luh, nebo k obnovené Stožecké kapli. Zájemci ne přímo z místa pořádání mohou tedy spojit podvečerní akci s předchozími toulkami po krásných místech naší vlasti.

Svět je plný krás, od neznáma dálných kontinentů po místa blízká, mnohdy až neprávem přehlížená. Knihovna tedy na poslední březnové pondělí nabídne hřejivou exotiku, a je na každém, zda tuto příležitost nevyužije i ke krátkému výletu po místním okolí, než se "ponoří" do světa, který je domovem tvorů jako jsou stovky druhů ryb, želvy, i obrovité tzv. mořské krávy - dugongové, to vše kombinované s odkazem dávných faraónů. 

Reklama

Výběr článků

Načítám