Hlavní obsah

Kniha Příběhy statečných pomáhá všem

Novinky, Markéta Zuziaková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Život se psy byl pro Ivu Volkovou z dočasného domova pro týrané psy Rafael o.p.s. vždy smysluplným naplněním. Její láska ke čtyřnohým tvorům ji po mnoha životních kotrmelcích přiměla k vybudování dočasného psího domova, kde se stará o nejvážnějším způsobem poškozené a týrané psy.

Foto: archiv Petra Nouzovského

Iva Volková se svými psy

Článek

Její práce je jí posláním, kterému se věnuje 24 hodin 365 dní v roce bez nároku na odměnu. Protože se neuměla vyrovnat s tím, že není v jejích silách pomoci všem potřebným pejskům, rozhodla se pro napsání knihy Příběhy statečných, která pomáhá psům z registrovaných útulků v České republice, jejichž dočasní majitelé si mnohdy nákladné operace nemohou dovolit.

Veškerý výtěžek z knihy putuje na transparentní účet s názvem "Rafael o.p.s. - Ivino otevřené srdce psům". Registrované útulky se na mě mohou obrátit s prosbou o finanční pomoc při vážných operacích. Za půl roku od slavnostního křtu knihy se prodalo bezmála 1 200 výtisků, což přineslo na transparentní účet kolem 500 000 Kč.

„Jedinečnost knihy je v tom, že se všichni tvůrci knihy vzdali honoráře. Můžeme tedy opravdu s klidným svědomím říci, že každá koruna z prodeje knihy jde na pomoc pejskům. To mě dělá nesmírně šťastnou,” říká Iva Volková ze společnosti Rafael o.p.s., která sídlí v Hamru u Římova u Českých Budějovic.

Obálku knihy namalovala malířka a herečka Iva Hüttnerová, která o ní napsala: „S několika hrdiny téhle knížky jsem se setkala a na vlastní oči viděla, co všechno Iva Volková pro psy dělá. Má můj bezmezný obdiv a úctu. Psům, s nimiž se život nemazlil a kteří prožili velká trápením poskytla domov, péči a lásku. Především jim ale vrátila důvěru k lidem. Tahle psí důvěra zavazuje nás všechny, kteří si život bez nich nedovedeme představit.”

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám