Hlavní obsah

Kluci z Kluče uspořádali v Habartově 6. ročník triatlonku na Kluči

Novinky, Aleš Plevka

Druhá polovina června je v Habartově již po několik let spojena se závodem, o jehož pořadatelství se stará o.s. Kluci z Kluče. Vše začalo kdysi jako čiročirá recese, nicméně v posledních letech se na startu objevuje stále více těch, kteří závod berou vážně a tzv. honí co nejlepší čas.

Foto: Aleš Plevka

Tři nejrychlejší "lepé děvy"

Článek

Již v průběhu týdne před závodem chodily potencionálním účastníkům e-maily, které obsahovaly traťové zpravodajství. V něm se hlavní organizátor Milan Panzer st. optimisticky vyjadřoval o nejnáročnějších pasážích trati, vedoucích kolem údolní přehradní nádrže Horka. Sjezdy i výjezdy jsou pevné a suché a lesáci oblast příliš nezdevastovali. Veškerý optimismus byl však odplaven čtvrteční intenzivní bouřkou, která se přehnala Sokolovskem během několika hodin a změnila terén takřka k nepoznání.

Když se tedy závodníci začali sjíždět do areálu Rádského přírodního koupaliště, čekaly je první nástrahy už tam. Na louce bylo sice připraveno veškeré standardní zázemí, ale louka samotná byla natolik podmáčená, že nejedno auto se bez pomoci silných paží nemohlo úspěšně vyrovnat s nánosy bláta.

Na další nástrahy v podobě klády přes cestu či na spoustu velkou vodou vymletých rigolů pak upozorňoval závodníky M. Panzer při předzávodní rozpravě. Alespoň v sobotu se již počasí umoudřilo, a tak na start se nakonec postavilo 53 borců, rozdělených do čtyř kategorií. Nechyběl ani zástupce z partnerského Lengenfeldu, Felix Neubert, kterého přijela podpořit skupinka fanoušků včetně lengenfeldského starosty Volkera Bachmanna. Ten sám pak následně vypomohl při udílení cen.

Přesně ve 13.13 hodin pak zazněl z popudu habartovského starosty Ivo Zemka výstřel, jenž pro závodníky znamenal v průměru 80 minut fyzické dřiny. Čekalo na ně totiž něco okolo 100 metrů plavání, něco přes 20 km na kole a v závěru pak 3 km běhu po lesní, a tudíž v tento čas velice bahnité cestě.

Touha překonat svůj čas z minulých ročníků byla obrovská. Nicméně i tentokrát magická hranice jedné hodiny znovu odolala. Ti nejlepší ji překročili asi o 4 minuty a ti poněkud pomalejší pak až o 30 minut. Přesto si všichni bez rozdílu zasloužili za podstoupené úsilí velké uznání. Jak byla trať letos náročná, tak o tom svědčil i samotný zevnějšek závodníků, kteří v cíli svým outfitem připomínali spíše motokrosové jezdce nežli amatérské triatlonisty. Nikdo se však nezranil a to bylo hlavní.

Po několika desítkách minut počítání došlo na vyhlašování nejlepších. Ti obdrželi na památku diplom, keramickou medaili a lahvinku šumivého moku. Mezi lepými děvami byla nejrychlejší L. Jandová, následovaná N. Krausovou a J. Řejhovou. Pořádní chlapi startovali jen dva. M. Suchý předčil V. Berana. Mezi chlapy se na první místo prosadil M. Panzer ml., jehož na stupně vítězů doprovodili P. Berka na druhém a J. Hlavsa na třetím místě. Kategorii vychrtlíci ovládl až finišem na pásce J. Chroust, který se stal i absolutním vítězem, a převzal putovní řadicí páku od trabanta. Jemu zdatně sekundovali na místě druhém M. Szewiczek a z místa třetího F. Neubert.

Díky populární "karlovarské losovačce" si ceny odnesli i další účastníci. Všichni společně se pak občerstvili a pobavili při hudbě kapely Černý nebožtík, a znovu po roce naplnili heslo: Přežijeme!

Reklama

Výběr článků

Načítám