Hlavní obsah

Klokanům se v Sušici daří

Novinky, Jan Kaše

K jaru bezesporu patří mláďata. Ovšem potkat klokana se svým potomkem ve vaku se nepoštěstí každý den.

Foto: Jan Kaše

Klokani v Sušici

Článek

Návštěvníci Sušice si ale mohou toto potěšení dopřát. Při cestě na známý Žižkův vrch budete procházet kolem malé „zoologické“ zahrady. Nejprve vás upoutají lamy, které ochotně přijdou k plotu a prohlíží si vás.

Pak následuje ten opravdový zážitek v podobě klokanů. Dokonce jsou tu dva albíni. Jeden z nich bedlivě střeží svého potomka, který občas vykoukne z vaku a zvědavě se rozhlíží kolem. Když budete mít štěstí, tak zahlédnete i další mládě těchto zajímavých a milých živočichů.

„Kolem 7. měsíce mládě vystrčí hlavu z vaku, ochutná trávu, ale když je v nebezpečí, hned zaleze zpět do vaku. Do něj leze hlavou napřed, takže ve vaku musí udělat kotoul. Vak je však brzy obsazen dalšími přírůstky, tudíž klokáně strká hlavu do vaku jen tehdy, když se chce napít. V 1. roce se již pase s ostatními, neleze již zpět do vaku, ale zůstává v blízkosti matky do 2. roku,“ dočteme se na Wikipedii.  

Sušický zážitek okoření ještě pštros, kozy a několik ovcí a jehňátek. Není tedy divu, že sem každý den přichází desítky návštěvníků, aby si z bezprostřední blízkosti vychutnali tento malý zvířecí svět.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám