Hlavní obsah

Klatovští LORDI rozpálí klatovské náměstí. Kapela oslaví 30 let existence, proběhne i křest CD 

Novinky, Hana Jakubčíková Sádlíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve středu 29. srpna od 18.00 hodin se na klatovském náměstí Míru uskuteční koncert známé klatovské kapely LORD. Jako host vystoupí Ukradený Vjecy. Cyklus hudebních koncertů pořádá Městské kulturní středisko v Klatovech.

Foto: Ilustrační foto z archivu skupiny LORD

Klatovští LORDI rozpálí klatovské náměstí. Kapela oslaví 30 let existence, proběhne i křest CD (Výběr 1988 - 2018)

Článek

A je to tady... Hudební skupina LORD slaví 30 let existence a je třeba to náležitě oslavit.

Na podzim roku 2011 LORD vstává z popela… Kapela se schází po delší odmlce k nazkoušení původního repertoáru v následujícím složení: Tibor Ďurica - kytara, Miroslav More - basová kytara, Antonín Kaše - bicí, Petr Říha - kytara a zpěv a Alfons Twordy - zpěv.

Dochází k regeneraci repertoáru a čerstvý vzduch vnáší již historicky prověřený autor a producent Miloš Bešta doplněný skvělým textařem Honzou Petričkem. Kapela natáčí ve studiu Ex Avik v roce 2014 album 1000 Poschodí. Přestože si kapela plně uvědomuje, že rocková muzika je věcí osobní radosti a pocitů vlastního uspokojení, nadšení členů dává život novému repertoáru, kterým kapela hodlá potěšit staré i nově přicházející fandy.

Čekání na jaro

„V roce 2016 klatovští LORDI přicházejí s třetím albem a jak se zdá, chytají nový dech! Vždyť debut Dávno se známe vydali v roce 1992 za doby velkého rozmachu tuzemské rockové muziky. Na druhé album 1000 Poschodí si fanoušci museli počkat až do roku 2014, aby třetí následovalo již na sklonku roku 2016. A Čekání na jaro je dosud absolutně nejambicióznějším počinem kapely, o tom žádná. Důležitými doplňky sestavy klatovských LORDŮ jsou producent Miloš Bešta (ASMODEUS) a zkušený textař Honza Petřičko.

Čekání na jaro je plné historických skladeb, ať už si vezmeme titulní rozvernou skladbu, hardrockově zatěžkané Elegie z hadrů, Cikánské léto či Ve stínu kyvadla, ale i křehký a promyšlený Podzim našich životů, čarokrásnou Padaly hvězdy a akustickou Noc v Paříži. Co skladba, to hit, který by snad mohla i česká rádia vzít na milost přes „nemoderní“ rockový feeling.

Jak je dle jména autora patrné, důležitou složkou hudby LORD jsou texty. Barevné, nutící skladbu doposlechnout do konce, a pak si ji pro pochopení pouštět znovu a znovu. Honza Petřičko zkrátka dozrává ve svébytného autora.

A propos, když mi album Čekání na jaro přistálo v přehrávači, neměl jsem o skupině skoro ani šajna. Proto jsem se obrátil a poslechl nejprve 1000 Poschodí. Mezi novinkou a minulým albem je docela výrazný kontrast. Přes několik pomalých skladeb je Čekání na jaro rockovější, živější a barevnější, k čemuž zajisté přispěl i návrat někdejšího frontmana Alfonze Twordy, jehož vokál nechává na předchůdce lehce zapomenout. Zvuk alba jen podtrhuje snahu LORD vytvořit album, jež je výstavní skříní tuzemského rocku," napsal v roce 2016 na nově vydané CD Jan Sedlák.

V současné době skupina LORD vystupuje v sestavě: Petr Říha – kytara, zpěv, Zdeněk Novák – zpěv, Miroslav More – basová kytara, Antonín Kaše – bicí a Tibor Ďurica – kytara.

Vstup na koncert kapely LORD 30 LET + hosté UKRADENÝ VJECY je zdarma.

Reklama

Výběr článků

Načítám