Hlavní obsah

Klatovský klášterní bazar chce pomoci zlepšit život klientům dvou domovů pro seniory

Novinky, Hana Jakubčíková Sádlíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Město Klatovy ve spolupráci s Klatovským okrašlovacím spolkem, Domem dětí a mládeže Klatovy a Rotary klubem Klatovy připravilo již VIII. ročník Klatovského klášterního bazaru. Charitativní akce proběhne v sobotu 8. prosince od 9 do 13 hodin před dominikánským klášterem v Klatovech.

Foto: ilustrační foto město Klatovy

V sobotu 8. prosince proběhne v Klatovech Klatovský klášterní bazar – VIII. ročník charitativní akce

Článek

Město Klatovy pořádá v rámci projektu Zdravé město ve spolupráci s dalšími partnery každoročně Klatovský klášterní bazar, letos se uskuteční už po osmé. Za uplynulých sedm ročníků se podařilo prostřednictvím této předvánoční akce získat 931 605 Kč. Tyto peníze pak byly použity na několik zajímavých projektů, které pomohly zlepšit život nějaké skupině obyvatel ve městě, či zachránit památky. Nejinak tomu bude i v aktuálním VIII. ročníku bazaru.

„Rada města schválila, že výtěžek bude tentokrát věnován na nákup rehabilitačních a aktivizačních pomůcek pro klienty Domova pro seniory v Klatovech a Domova pro seniory v Újezdci, které spravuje Městský ústav sociálních služeb Klatovy. Jde o vybavení, které by bez pomoci ústav pro své klienty nezakoupil a které pomůže zkvalitnit jejich život a pobyt v domovech," informoval místostarosta Klatov Ing. Martin Kříž.

Pomůcky umožní zlepšování psychické i fyzické kondice. Půjde například o systém video procházek po celém světě Spoteee, díky kterému mohou senioři objevovat vzdálená místa, zatímco cvičí na speciálním zařízení. Senioři jsou tak více motivováni ke cvičení. Zařízení je používáno také v rámci reminiscenční terapie a procvičování paměti.

„Letošní Klatovský klášterní bazar se bude konat v sobotu 8. prosince v době od 9 do 13 hodin. Součástí programu bude tradičně dražba zajímavých předmětů. Půjde například o sošku Madony od klatovského keramika Gustava Fifky, která byla letos požehnána biskupem plzeňským Tomášem Holubem a biskupem diecéze Regensburg Rudolfem Voderholzerem. Zajímavostí bude i skleněná Panna Maria Klatovská, která byla vytvořena letos 26. května při sklářské akci na zahradě klatovského Pavilonu skla. Pro milovníky sportu jsme do dražby přichystali například basketbalový dres Tomáše Satoranského, doplněný o basketbalový míč a baťoh, či čepice snowboardistky Evy Samkové. Dražit budeme i zajímavý adventní věnec či zajímavou velkoformátovou fotografii atd.,” upřesnil místostarosta.

Akci lze podpořit také libovolnou částkou na k tomu účelu zřízený bankovní účet 26016-0821048319/0800 vedený u České spořitelny, a. s. nebo si můžete zakoupit nějaký z výrobků či pochutin, které se budou na klášterním bazaru prodávat. Dražba předmětů a výrobků proběhne v 10.30 hodin.

„Nejde však jen o peníze na charitativní projekty, ale také o setkávání lidí a nastolení pohodové adventní nálady. Chybět nebude kulturní program ani přátelská nálada. Věřím, že přijmete naše pozvání a přijdete se 8. prosince v uvedeném čase podívat do proluky mezi Střední ekonomickou školou a kostelem sv. Vavřince. Rád bych poděkoval všem dobrovolníkům, kteří se na akci podílejí. Zejména členům Klatovského okrašlovacího spolku a Rotary klubu Klatovy, zástupcům Domu dětí a mládeže Klatovy a také zaměstnancům Městského úřadu,” dodal místostarosta Klatov Ing. Martin Kříž.

Reklama

Výběr článků

Načítám