Hlavní obsah

Klatovský husitský kostel rozezní vánoční koncert skupiny Elias

Novinky, Hana Jakubčíková Sádlíková

V sobotu 22. prosince v 18.30 hodin se v kostele Církve čs. husitské (naproti soudu) v Klatovech uskuteční vánoční koncert skupiny Elias.

Foto: Hana Jakubčíková Sádlíková

Zleva Pavel Koura, Jakub Koura, Milada Čermáková, Helena Wachtlová a Martin Marcinko

Článek

Na koncertu zazní vánoční spirituály, vánoční písně z evropských zemí, české koledy a písně ve vícehlasých úpravách.

Část výtěžku ze vstupného bude věnována na opravu varhan v husitském kostele.

Složení hudební skupiny Elias:

Milada Čermáková – zpěv

Helena Wachtlová – zpěv

Jakub Koura – zpěv, basová kytara, klarinet, saxofon

Martin Marcinko – zpěv, basová kytara

Pavel Koura – zpěv, kytara

„V následujících dnech nás čekají koncerty s čistě vánočním obahem. Těšíme se na koncert v klatovském husitském kostele. Týž den budeme také hrát od 15.30 hodin na adventním trhu na klatovském náměstí. Naším posledním vánočním koncertem pak bude již tradiční vystoupení v Horské synagoze v Hartmanicích, kde nás mohou posluchači slyšet ve čtvrtek 27. prosince od 18 hodin. Zdejší prostředí nás inspirovalo k nápadu zařadit do koncertu i jednu židovskou chanukovou píseň," řekl vedoucí skupiny Elias Pavel Koura.

Koledy přijdou zahrát i do nemocnice a domova seniorů

Čím jsou pro vedoucího skupiny Elias Vánoce? „Pro mě osobně jsou Vánoce nejen příležitostí k obohacení mého duchovního života, ale také příležitostí k setkání v rámci rodiny. Je to jedno z mála období v roce, kdy jsou lidé ochotni odložit svůj pracovní kalendář a udělat si čas na setkání se svými sourozenci, rodiči a prarodiči. Lidé jsou v tomto čase také vnímavější vůči svému okolí, dokáží cítit potřeby těch okolo sebe.

U nás doma jsou Vánoce ve znamení hudby. Spolu se svými dcerami Bárou a Karolínkou a synem Jakubem každoročně nacvičíme pásmo koled, které pak hrajeme při vánočním setkání svým příbuzným a známým. Kromě toho ale chodíme zahrát tyto písně i na některá oddělení klatovské nemocnice a nebo do domova seniorů, abychom tak předali kousek vánoční atmosféry i těm, kteří ji v rodinném kruhu zažít nemohou,” dodal vedoucí skupiny Pavel Koura.

Reklama

Výběr článků

Načítám