Hlavní obsah

Klatovské náměstí navštíví v rámci Hudebních střed dechová kapela Ungellerka

Novinky, Hana Jakubčíková Sádlíková

V průběhu prázdnin probíhá na klatovském náměstí vždy ve středu od 18 hodin cyklus letních hudebních koncertů. Ve středu 22. srpna zde zahraje dechová kapela Ungellerka. Cyklus oblíbených hudebních koncertů pořádá Městské kulturní středisko v Klatovech.

Foto: Ilustrační foto z archivu kapely Ungellerka

Dechová kapela Ungellerka

Článek

„Naše kapela Ungellerka je malá dechovka, která se specializuje na písně lidové tvorby a naše uskupení hraje především pro radost. Historie kapely je poměrně mladá. Kapela působí od roku 2012 a počet koncertů je omezen v podstatě na produkci pouze v Klatovech a ve Švihově, to znamená, že hrajeme přibližně tak dvakrát až třikrát do roka. Sejdeme se, uděláme pár zkoušek a odehrajeme jednu, dvě, tři akce. Hrajeme opravdu pro radost. Hrajeme v malém dechovkovém obsazení - jedna trumpeta, jedna baskřídlovka, tuba, bicí a harmonika. Je nás tedy pět,” uvedl Bohumír Kopecký, tiskový mluvčí Ungellerky.

Kapela vznikla poněkud zajímavým způsobem. „Jednotliví členové se nevybírali podle toho, jak dobře hrají na svůj hudební nástroj, ale spíš podle toho, jací jsou to parťáci. To znamená naší prioritou je dobře se pobavit a zahrát si. Kvalitu výsledku tu ať posluchači posoudí sami. Ungellerka je parta nadšených muzikantů. Často nadšení převládá nad muzikanstvím,” dodal s úsměvem hráč na harmoniku Bohumír Kopecký.

V loňském roce 2017 si ke svému pátému výročí dechová kapela Ungellerka vydala vlastní nosič, který jim během koncertu na klatovském náměstí pokřtil Jaroslav Pleticha, ředitel ZUŠ Jos. Kličky v Klatovech.

Prázdninovou sérii letních koncertů na náměstí, které připravuje Městské kulturní středisko, ukončí ve středu 29. srpna kapela LORD 30 let + hosté.

Vstup na letní hudební koncerty je zdarma.

Reklama

Výběr článků

Načítám