Hlavní obsah

Klasik duatlon Příbram přilákal stovky lidí, organizátoři již nyní připravují další ročník

Novinky, Tomáš Vašíček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli 8. září proběhl v areálu příbramského Nového rybníka již tradiční Klasik duatlon Příbram, tedy závod, kde soutěžící kombinují běh a jízdu na kole. Soutěžilo se v několika kategoriích, včetně dětských, a organizátoři mohou hovořit o velkém zájmu jak sportovců, tak fanoušků.

Foto: Ladislav Adámek

Děti dávaly do závodu všechny síly již od startu.

Článek

Celodenní sportovní program obsahoval závod dětí, které podle věku běhaly na tratích 300 nebo 1000 metrů a na kole musely zvládnout jeden až tři kilometry. Hlavní závod se skládal z pěti a patnáctikilometrového běhu, do kterého byla vložena cyklistická trať o délce 60 km. Vložený závod se skládal z dvou pětikilometrových běžeckých tras a 20 km jízdy na kole.

Skvěle organizačně zvládnutému závodu přálo také počasí, a tak není divu, že se na start postavilo zhruba sto dětí a stejné množství dospělých závodníků a závodnic z několika zemí - hlavní závod je totiž součástí Mistrovství ČR v duatlonu.  

Za město Příbram, které akci finančně podpořilo, se zúčastnil radní města pro oblast sportu Ing. Juraj Molnár, který společně s organizátory předával medaile a ceny vítězům. Na otázku, jak celou akci hodnotí, odpověděl: "Akce je skvěle zorganizovaná, pořadatelé jsou opravdu zkušení a nenechali nic náhodě. Jsem překvapen, jak velkému zájmu se akce těší, a jsem za to rád. Zejména nasazení dětí, které berou závody opravdu srdnatě, se mi velmi líbí a také výkony dospělých soutěžících jsou obdivuhodné. Každopádně je dobře, že se takováto akce koná a že rodiče vedou děti ke sportu."

Zbývá než doplnit seznam vítězů. V kategorii dívek, ročník 1999 - 2001 obsadila první místo Veronika Novotná, druhá skončila Bára Placatková a třetí se umístila Tereza Šolcová. Ve stejné věkové kategorii se na prvních třech místech umístili chlapci: Lukáš Kvasnica, Radek Šebesta a Michal Dvořák. Ve věkové skupině děvčat narozených v letech 2002 - 2003 bylo jsou jména vítězek následovná: Hana Chaloupková, Lucie Bloudková a Karolína Belšánová, jména vítězů: Michal Smetana, Filip Herák a Adam Ludvík.

V kategorii dětí, ročníky 2004 a 2005 se na stupně vítězů dostali: Aneta Smatanová, Kateřina Červenková a Denisa Červenková a Matěj Solc, Vojtěch Panuška a Vojtěch Riesz. Soutěžily také děti narozené v letech 2006 až 2008, kde první tři místa ve svých kategoriích obsadili: Pavla Valíčková, Zuzana Bálková, Veronika Bloudková a Matěj Procházka, Matěj Kudelňák a Filip Dvořák.

Hlavní závod v kategorii žen vyhrála Simona Vykoukalová, na druhém místě skončila Petra Krejčová a třetí se umístila Michaela Gerichová. Hlavní závod mezi muži vyhrál Jan Wainer, druhý skončil Jan Šneberger a třetí Lukáš Slatinský.

Také vložený závod měl svoje vítězky: Kristýnu Štěchovou, Renatu Mikulovou a Irenu Šedivou a vítěze: Davida Michaličku, Zbyňka Macha a Petra Bloudka.

Vítězům patří velká gratulace a organizátorům mnoho štěstí při přípravě dalšího ročníku, která začne jen pár týdnů po skončení toho letošního.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám