Hlavní obsah

Kladenská knihovna bude jeden den hokejová

Novinky, Lenka Juračková

Na den vzniku samostatného československého státu, 28. října, připravila Středočeská vědecká knihovna v Kladně spolu s Vítem Heralem (Rytíři Kladno), Jiřím Pidrmanem (kapela Anopheles) a Jiřím Štěpánkem (odborník na historii kladenského hokeje) akci, která nese název KNIHOVNA HOKEJOVÁ.

Foto: archiv Jiřího Štěpánka

Historická fotografie

Článek

Tento den je také dnem Středočeského kraje. Program bude začínat v 9:00 hodin a ukončen bude ve 14:00 hodin.

Od 9:30 a 12:30 si návštěvníci budou moci prohlédnout zákulisí knihovny a vyslechnout si něco o tom, jak knihovna vlastně funguje. Pro návštěvníky je připravena možnost se zdarma zaregistrovat do knihovny, zasoutěžit si ve sportovní či vědomostní soutěži a jako každý rok bude možné si zakoupit výrobky od dětí z Dětského domova v Ledcích. Díky štědrým sponzorům se podařilo obstarat také občerstvení. Vyfotit se bude možné také s maskotem Rytířů Kladno.

Můžete se dále těšit na zaměstnance oblečené tak, jak jste je ještě neviděli – a to v hokejových dresech.

Do soutěže věnoval klub Rytíři Kladno mj. vstupenky na utkání s Pardubicemi, plakáty... Soutěžit budou návštěvníci moci také o CD skupiny Anopheles, knihy o hokeji nebo psací soupravy či placky Středočeské vědecké knihovny v Kladně.

Od 11:00 hodin proběhne přednáška Jiřího Štěpánka (knihovníka Sládečkova vlastivědného muzea v Kladně) Kladenský led v proměnách času. Na přednášce si můžete připomenout, jak to celé vlastně začalo a kudy se ubírala historie našeho nejpopulárnějšího sportu v největším středočeském městě. Součástí přednášky bude i prezentace unikátních fotografií z archivu hráčů.

Po přednášce Jiří Pidrman z kladenské kapely Anopheles představí hokejovou hymnu Heja Kladno a pohovoří o tom, jak tato píseň vznikala. Účast přislíbily i kladenské hokejové legendy.

Na akci je vstupné dobrovolné.

Adresa: Gen. Klapálka 1641, 272 01 Kladno

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám