Hlavní obsah

Kerhartice připravily pro své obyvatele nové parkové místo odpočinku ozdobené památeční lípou

Novinky, Stanislava Dvořáková

Osadní výbor a TJ Sokol Kerhartice v neděli 23. září otevřely za místním multifunkčním sportovištěm nové hřiště a park, ve kterém byla vysazena k 100. výročí vzniku republiky i nová památeční lípa 2018.

Foto: Stanislava Dvořáková

Multifunkční hřiště se rozrostlo o další hřiště a park pro dospělé s památeční lípou.

Článek

V neděli TJ Sokol Kerhartice v rámci Evropského týdne sportu pořádaného Českým olympijským výborem připravil na multifunkčním hřišti tradiční akci Sokolení, ke které se přidal Osadní výbor se slavnostním předáním veřejnosti dalšího nového hřiště s přilehlým odpočinkovým parkem.

Jelikož letošní rok je významným 100. výročím vzniku republiky v roce 1918, byla i tato akce pojata jako historický moment současné republiky roku 2018 pro budoucí generace.

V slavnostním programu bylo přestřižením pásky předsedou Osadního výboru Kerhartice Danielem Rösslerem a přizvanými hosty starostou města Ústí nad Orlicí Petrem Hájkem a místostarostou Michalem Kokulou otevřeno nové street workoutové hřiště s lanovou dráhou a dalšími atrakcemi a klidovým útulným parkem jako historickým obrazem současného života.

Zvláštnost tohoto parku je podtržena zasazením Lípy republiky, pod jejíž korunou bude ukryta deska s označením letopočtu a uloženými archy s podpisy současníků.

Po odeznění hymny jako by se znova naplnila slova básně Svatopluka Čecha: Tak, rodný kraji náš, buď zdráv nám stále! K pyšnému květu rozvíjej se dále! Shrň v sebe vděky, půvaby všech zemí a jako hvězda skvěj se nade všemi.

Lípa, která dalších 100 let bude ozdobou půvabné krajiny Podorlicka, pod jejímž stínem současné i příští generace budou prožívat kouzlo podvečerních besed, radostí a vzpomínek, se tak stane středem dalších oslav v 22. století. To je neopomenutelný dar této doby.

Potvrzením bylo následné vystoupení mažoretek TJ Sokola a žákyň Základní školy Kerhartice, které zatančily i zazpívaly, a tóny písničky Byl hezký den a celý svět se smál, se staly vyjádřením pocitů slavnostní atmosféry.

Vůbec při tom nevadilo, že počasí bylo šedivé a větrné, což zmařilo další bod programu seskoku parašutistů. Radostnou náladu doplnily připravené soutěže a hry pro děti, jako střelba ze vzduchovky, zatloukání hřebíků, vázání uzlů, překážková dráha a závěrečná pálkovaná.

Reklama

Výběr článků

Načítám