Hlavní obsah

Kelly Family nadchli Prahu, na konci letních prázdnin se vrátí v menší sestavě

Novinky, Milan Papežík

Kelly Family ve čtvrtek v zaplněné pražské O2 aréně dokázali, že jsou právem nazýváni legendou 90. let. Během gigantické tříhodinové show předvedli, že rozhodně nepatří do starého železa. I když už někteří členové koketují s padesátkou, energie z nich přímo srší.

Foto: Milan Papežík - M.P. Production

John Kelly se do ČR vrátí na konci letních prázdnin, kdy vystoupí na 2. ročníku festivalu Happy Faces

Článek

Kelly Family se vrátili do Prahy jako skupina po necelých šestnácti letech, kdy naposledy vystoupili v květnu 2002 v již neexistující hale na Brumlovce. Tentokrát byly jejich ambice daleko vyšší.

I když v současné sestavě chybí idol dívek Paddy, Kellyovci šli do velkého risku s tím, že zahrají v největší aréně naší republiky. Spousta lidí jim nevěřila, ale tato hudební legenda to opravdu dokázala. Hala byla solidně zaplněná a více než 10 tisíc fanoušků si jejich show užilo naplno. Hlavními lídry této show byli John, Jimmy a Angelo. To však neznamená, že by ostatní členové zaostávali.

V rámci svého programu Kellyovci nabídli především své staré hity, které jsou pro kapelu zárukou úspěchu. Ačkoliv na svém novém albu vydala kapela 4 nové songy, v Praze předvedla pouze 2, a to "We Got Love" a chytlavou a kýčovitou baladu plnou kalkulu "Brothers And Sisters".

Co bylo na koncertu extrémně zajímavé, Kellyovci střídali žánry jako ponožky. Ukázali se tak v několika hudebních polohách. Zazněly nejen pop-rockové songy, ale i typicky irská folková hudba, francouzský šanson prokládaný španělským flamencem a písně zavánějící Amerikou.

Člověk by očekával, že se na koncertu objeví především lidé ve věkovém rozmezí 35-40 let, kteří byli v dobách Kellymánie teenagery. Opak byl však pravdou. Kelly Family spojují generace, a tak mimo skalních fanoušků na tuto jedinečnou show zavítala spousta jak teenagerů, tak i starších posluchačů. Tak rozmanité publikum by jim mohly závidět i ty nějvětší světové hvězdy, které kdy v O2 aréně vystupovaly.

Komu by však kouzlo Kelly Family chybělo, má šanci ho zažít na přelomu srpna a září na festivalu Happy Faces v Koněšíně u Třebíče. Jedním z headlinerů bude právě John, který táhl nemalou část kellyovského koncertu. Na druhém ročníku veleúspěšného festivalu vystoupí se svou manželkou Maite Itoiz a společně představí svoji zbrusu novou show "A Thousand Years".

Po koncertě v O2 aréně se s Johnem setkal další účastník festivalu, Martin Šafařík, finalista SuperStar, který má za sebou velké hudební zkušenosti. Nedávno absolvoval své veleúspěšné turné "VIVA La School" po základních a středních školách po celé Moravě. Jeho vystoupení vidělo více než 10 tisíc žáků. A právě Martin Šafařík bude skladatelem a producentem nové titulní písně věnované právě festivalu Happy Faces.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám