Hlavní obsah

Kdo vytrhl trn z paty nadačnímu fondu aneb Zážitek při výročním konceru

Novinky, Zuzana Rožková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud onemocní hlavní protagonista koncertního programu, jsou jen dvě řešení, buď akci zrušit a nebo najít vhodnou alternaci. Jak tato situace dopadla ve středu 1. června večer při Výročním koncertu Nadačního fondu na podporu vážné hudby ve farním klubu U Panny Marie Sněžné?

Foto: Monika Vosyková

Detail violoncella

Článek

Zmíněný „trn z paty“ nám vytrhl sympatický mladý cellista Ivan Vokáč, který zastoupil za onemocnělého stipendistu nadačního fondu Václava Petra. Výroční koncert tak mohl za plné účasti PRAGUE CELLO QUARTET zdárně proběhnout. Všem,  kdo překonali přirozenou lenost a z pohodlí domova vyrazili za uměním, připravili členové kvarteta mimořádný zážitek a skvostnou zábavu.

V jedné ze svých známých písniček dělí pánové Svěrák a Uhlíř děti na hudební a nehudební. Stejné dělení si s sebou neseme i do dospělosti. Záměrem Nadačního fondu na podporu vážné hudby je mimo jiné i to, aby koncerty navštěvovali právě i „nehudební“ posluchači.  

Když ve středu členové souboru PRAGUE CELLO QUARTET zahráli skladby Jaroslava Ježka nebo hudbu z filmu Sedm statečných a přidali ještě Nothing Else Matters, mnozí přítomní nehudební změnili názor a rázem se stali hudebními. Tím se náš záměr podařilo uskutečnit a děkujeme za to všem členům kvarteta – Janu Zvěřinovi, Janu Pechovi, Ivanu Vokáčovi a Petru Špačkovi.

Posledně jmenovaný cellista je navíc bývalým stipendistou nadačního fondu, tedy jsme se  po roce opět mohli radovat z toho, jak se při svém studiu v Americe stále zlepšuje. Věříme, že se i Petru Špačkovi hrálo dobře, protože vystupoval před „svým publikem“.

Po koncertu proběhla doprovodná aukce uměleckých předmětů a artefaktů pod taktovkou licitátora Oty Kovaříka. Byl jako vždy skvělý a PRAGUE CELLO QUARTET přidalo bonusové excelentní hudební odměny, takže nadační kasička nezůstala prázdná.

Podrobnosti o částkách za vydražené předměty, fotografie a videa z celé akce uveřejníme v nejbližších dnech na webu fondu www.nfpodporahudby.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám