Hlavní obsah

Kdo se stane králem Šumavy?

Novinky, Lenka Vozková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 28. května se koná 18. ročník cyklomaratonu Král Šumavy MTB. Závodníci si mohou vybrat mezi třemi trasami dlouhých 45, 70 a 100 km. Závod startuje v Klatovech na náměstí Míru a cílový dojezd bude v Městských lázních. Přihlášeno je přes 2500 závodníků. Hlavní cena v tombole je horské kolo.

Foto: Klára Skopečková

závod Král Šumavy

Článek

V pořadí 4. cyklomaraton z deseti v cyklu Author maraton tour 2011 zve tentokrát do Klatov. Celá tour je koncipována tak, že jednotlivé závody jsou pořádány v atraktivních lokalitách jednotlivých krajů v průběhu cyklistické sezóny (duben -  říjen). 

Na tour se bude i třídit

Pořadatelé cyklomaratonu také myslí na čistotu životního prostředí, neboť trasa vede z větší části přírodou, část trasy i přes CHKO Šumava, proto chtějí poukázat na to, že odpady do přírody nepatří.

„V rámci závodu bude umožněno třídění odpadů v prostorách startu i cíle, areály budou vybaveny barevnými kontejnery, do kterých mohou návštěvníci třídit,“ informuje Šárka Nováková, tisková mluvčí Eko-komu.

Společnost, která je již podruhé partnerem celé tour, se v České republice stará o třídění a využití odpadu. Bližší informace najdete na www.authorkralsumavy.cz a www.jaktridit.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám