Hlavní obsah

Kdo je s vodou kamarád, nemusí se veder bát

Novinky, Stanislava Dvořáková

Městská společnost Tepvos, úsek Rekreačních služeb, přizvala ve středu 15. srpna do aquaparku v Ústí nad Orlicí pardubickou organizaci Sports Team, která v rámci sportovního odpoledne na 15metrové vodní dráze nastražila řadu nečekaných překážek.

Foto: Stanislava Dvořáková

Na plaveckém bazénu se objevila vodní dráha se záludnými překážkami.

Článek

Poslední dny s tropickými teplotami přiváděly do ústeckého aquaparku i mimo víkend okolo 2000 návštěvníků. Úsek Rekreačních služeb městské společnosti Tepvos proto přistoupil k programové náplni i ve všední dny.

Ve středu 15. srpna to bylo Sportovní odpoledne na vodě i ve vodě pod vedením organizace Sports Team Pardubice.

Jedná se o sportovní organizaci specializovanou na plavání, která od roku 2013 v pronájmu krytého plaveckého bazénu v Ústí nad Orlicí pořádá v úterý a ve čtvrtek od 16 do 19 hodin kurzy plavání, a to základní plaveckou přípravku, zdokonalovací plavání a sportovně kondiční plavání. Podzimní tréninky v letošním roce budou zahájeny v posledním týdnu měsíce září.

Tato sportovní organizace byla založena v roce 2011 Jiřím Jedličkou, nejlepším plavcem ČR roku 2007, který je držitelem 5 rekordů ČR a účastníkem OH v Pekingu. V současné době jsou pořádány kurzy v 8 městech ČR, tj. v 11 bazénech, pro 900 členů a do výcviku je zapojeno 64 trenérů.

Pět jejich členů tentokrát zpříjemnilo návštěvníkům pobyt v ústeckém aquaparku postavením přibližně patnáctimetrové vodní dráhy, kdy na pohybujících se pontonech bylo třeba překonat záludné překážky. Snaha o jejich zdolání pak přinášela mnoho zábavy, jak pro soutěžící, tak pro přihlížející. Zpestřením byla navíc jízda na nafukovacím koníku, která příliš jednoduchou záležitostí nebyla. Zato i nechtěná koupel v 22°C teplé vodě přinášela smích i osvěžení po předchozí vynaložené námaze.

Na průběh celého odpoledne dohlíželi trenéři plavání Pavel Brůj, Jiří Jedlička, Jana Koubská, Adam Křehký a Tomáš Kotyza, kdy zároveň odměňovali zdárné zdolání vodní dráhy drobnými dárky (osuška, batůžek, balonky a podobně).

Jinak mimo soutěžní klání, plavců ve vodě moc nebylo. V dnešní době voda teplá (pouze) 22°C příliš neláká. Kde jsou doby, kdy plovárna byla postavena na tekoucí Tiché Orlici a návštěvníci si pochvalovali většinou optimální teplotu 18°C.

Další příležitostí zajímavého koupání bude v sobotu 18.sprna soutěžní animační program, kdy si bude možné ve vodě zacvičit i zatančit.

Reklama

Výběr článků

Načítám