Hlavní obsah

Kašna před ostravskou poliklinikou je v rekonstrukci

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Začaly práce na opravě letité kašny, krášlící veřejný prostor před poliklinikou na ulici Dr. Martínka, kterou odhlasovali obyvatelé městského obvodu Ostrava-Jih v Participativním rozpočtu 2018. Finální podobu by měla kašna získat na přelomu července a srpna.

Foto: Josef Zajíc

Bývala kašna před poliklinikou v Ostravě Hrabůvce na ulici Dr. Martínka

Článek

Návrh zajímavé renovace s novým nábojem zpracoval tým specialistů z Ostravy pod vedením ing. arch. Davida Kotka. Do realizace se letos v dubnu pustila firma TOKAMA Stavební s.r.o. ze Sviadnova, která mimo jiné rekonstruovala například kašnu na Náměstí svobody ve Frýdku-Místku.

Kašnu v rámci zahájení prací dočasně opustila socha Zdraví / sedící žena Mikuláše Rutkovského, o kterou se před zpětným usazením v kašně postarají v depozitu, kde také provedou sanační práce k obnově jejího vzhledu.

„Dosavadní obklad korpusu kašny je již osekán a po provedení jeho sanace dojde k jeho obložení pemrlovanou žulou. Rekonstrukce se dotkne také zázemí kašny. Stávající technologická šachta bude vybourána. S montáží nové šachty bude provedena i rekonstrukce vodovodní, kanalizační a elektro přípojky. Díky vybudování tzv. "neviditelné vodní technologie" kašny přibude další dominantní efekt - zvuk příboje s podsvětlením vodní hladiny,” uvedla místostarostka městského obvodu Ostrava-Jih Hana Tichánková.

V letošním roce roce vyčlenil obvod na náměty obyvatel městského obvodu Ostrava-Jih 10 milionů korun. Projekty je možno podávat od května do června. Celkové náklady renovace kašny ve výši 4,8 milionu korun budou financovány z participativního rozpočtu městského obvodu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám