Hlavní obsah

Karvinský magistrát připravil pro děti Dopoledne s Besipem

Novinky, Pavel Jaňurek

Areál letního kina u parku Boženy Němcové v Karviné patřil od pátečního rána 10. června bezpečnostní akci pro děti s názvem Dopoledne s Besipem.

Foto: Pavel Jaňurek

Děti prokazovaly své znalosti také ve stánku Policie ČR

Článek

Na pátek 10. června si připravil karvinský magistrát pod záštitou organizace BESIP bezpečnostní akci pro děti.

"Jako oddělení BESIP jsme integrální součástí ministerstva dopravy. Provádíme preventivní činnost v oblasti bezpečnosti provozu na pozemních komunikacích," uvádí BESIP na svých stránkách.

Na děti čekaly v Karviné soutěže, ať už v jízdě na kole, či vědomostní soutěž ve stánku Besipu a ve stánku Policie ČR. Dále se pak děti mohly podívat na vybavení dopravní policie, která přijela se třemi vozy a jedním motocyklem. Dětem byl představen radar pro měření rychlosti, byly seznámeny s výbavou vozů a dokonce se do nich mohly posadit. Předvedl se také Český červený kříž, který dětem předváděl ukázkovou první pomoc.

Po prokázání základních vědomostí dostaly děti předměty pro zvýšení jejich bezpečnosti.

"Všichni tvrdí, že to jsou upomínkové předměty, ale to není tak úplně pravda. Jedná se především o bezpečnostní předměty, které mají děti ochránit. Ve tmě, nebo při zhoršené viditelnosti jsou tyto samolepky nebo klíčenka vidět už z dvousetmetrové dálky," řekl jeden z přítomných zaměstnanců Besipu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám