Hlavní obsah

Karvinské děti se na letním koupališti učily bezpečnosti o prázdninách

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dětem pomalu začínají školní prázdniny a mnohé rodiny se tak chystají například na odpočinek k vodě. Karvinské děti se mohou pyšnit tím, že jsou připraveny na nástrahy spojené právě s prázdninovými aktivitami. Na letním koupališti se totiž v úterý a ve středu dopoledne učily nejen bezpečnosti.

Foto: Milan Haluška
Článek

Velkou dvoudenní akci pro děti ze základních a mateřských škol každoročně připravuje ZŠ a MŠ Prameny ve spolupráci s městem, městskou policií i dalšími záchrannými složkami.

U stánku policistů se děti seznámily s pravidly silničního provozu, dozvěděly se, jak mají mít správně vybaveno jízdní kolo a poznávaly i dopravní značky. Strážníci jim předvedli ukázku sebeobrany, nejvíce lákala ukázka poslušnosti služebních psů a nechyběla ani ukázka zásahu v různých situacích.

Profesionální hasiči si pro děti připravili ukázku své techniky. Ta malé zvědavce hodně zajímala. Odvážnější si mohli vyzkoušet vzít do ruky opravdovou hasičskou proudnici a vyzkoušet si tak stříkat do bazénu za dohledu dobrovolných hasičů z Karviné-Ráje.

Program byl připraven i ve vodě, kde plavčíci předvedli ukázku záchrany tonoucího. Potápěči zase dětem ukázali, jak najít nejrůznější věci pod vodou. Nechyběl ani Český červený křiž. Ten děti seznámil se základy první pomoci, aby věděly, jak se v případě potřeby správně zachovat.

Reklama

Výběr článků

Načítám