Hlavní obsah

Karviná ocenila nejlepší sportovce

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velký sál karvinského Městského domu kultury ve čtvrtek 10. března zaplnili dlouholetí sportovci, trenéři i mladí talenti. Město totiž desítky z nich ocenilo za výsledky na tradiční anketě Sportovec roku, tentokrát za rok 2015.

Foto: Milan Haluška

Do Síně slávy vstoupil bývalý dlouholetý trenér házené Jaroslav Hudeček

Článek

Úspěšní fotbalisté, hokejisté, házenkáři, krasobruslaři, judisté, tenisté, plavci nebo třeba beachvolejbalisté, horolezci, atleti a karatisté. Ti všichni z rukou představitelů města a dalších významných sportovních osobností převzali svá ocenění a drobné dárky.

Mezi oceněnými sportovci je devět malých či mladých sportovních talentů, tři kolektivy, sedm trenérů a tři desítky úspěšných jednotlivců. Město ocenilo také dva sportovce, kteří vloni uspěli se svými týmy na evropských či světových kláních. Jde o fotbalistu Ondřeje Lingra, který startoval spolu s týmem sedmnáctiletých na evropském mistrovství, a reprezentanta v hokejbale Tomáše Wrobela, jehož tým přivezl ze světového mistrovství bronz.

Oceňovalo se v tradičních kategoriích Talent roku, Kolektiv, Osobnost roku, Sportovní hvězda Deníku, Trenér roku, Nejúspěšnější jednotlivci a Nejúspěšnější jednotlivci v kolektivních sportech. Nechyběla ani Síň slávy, která je v anketě teprve podruhé.

Karvinský Sportovec roku měl letos i výjimečnou kategorii – republikovou fotbalovou Cenu Josefa Masopusta. Tu získal karvinský rodák Hubert Fojcik - dlouholetý fotbalista a poté trenér především mládeže v místním fotbalovém klubu MFK OKD Karviná, který je svými kolegy oceňován také jako diplomat. Vždy ctil zásady fair play a dodnes je v klubu aktivní. Cenu Josefa Masopusta vloni ustavil republikový fotbalový svaz poté, co legenda českého fotbalu zemřela. Karvinský činovník tedy získal cenu fotbalového svazu.

Zvláštní cenu z rukou primátora města Tomáše Hanzla převzal Radim Slíva. Šlo o Pamětní list Rady města Karviné, a to za mimořádný počin v oblasti sportovního života v Karviné organizací dvou úspěšných ročníků Mistrovství ČR v badmintonu, které značnou měrou přispěly k reprezentaci a propagaci města Karviné.

Do síně slávy vstoupil dlouholetý trenér karvinské házené Jaroslav Hudeček. Ve stoje mu za jeho patriotismus k městu tleskal celý sál. Jaroslav Hudeček býval hlavním trenérem dorostu a juniorů nejen karvinské házené – vedl i reprezentační družstva dorostu a juniorů ČR, která slavila evropské a světové úspěchy. Byl také trenérem mužů – házenkářů a v roce 2009 je dovedl k českému mistrovskému titulu. Jaroslav Hudeček se vloni rozhodl trenérskou práci ukončit, pro HCB Karviná ale stále pracuje.

Reklama

Výběr článků

Načítám