Hlavní obsah

Karviná o víkendu velkolepě slavila

Novinky, Milan Haluška

Uplynulý víkend patřil v Karviné slavnostem města. Ty byly jedny z nejvydařenějších v historii a tisíce lidí tak bavily pestrým hudebním i doprovodným programem, hned na třech scénách ve městě.

Foto: Milan Haluška
Článek

Páteční program zahájil oblíbený bavič Zdeněk Izer, který svými povedenými scénkami a vtipy společně se Šárkou Vaňkovou bavil karvinské publikum. Lidé si pak mohli vychutnat písně komorního souboru Musica Bohemica nebo známé kapely Portless. Diváky poté pozdravil i primátor Tomáš Hanzel.

Největším tahákem pátečního programu a také celých slavností byl Michal David. V Karviné koncertoval před dvěma lety. Tehdy zpíval na half-playback a Masarykovo náměstí zaplnil k prasknutí. Letos se tak událost opakovala s tím rozdílem, že Michal zazpíval s celou kapelou.

Po náloži písní Michala Davida všechny přítomné na náměstí rozhýbal DJ Petr Soukup - hrál především taneční hity. Atmosféru obohatila laserová show.

V sobotu se naplno rozjely všechny scény

Hned ráno si na své přišly především děti. Na nádraží na ně totiž tradičně čekal historický parní vláček, ve kterém se mohly svézt na nádraží v Petrovicích u Karviné, a jeho trasa končila na starém nádraží v Karviné-Novém Městě. Právě tam u restaurace Praha byly připraveny soutěže a nejrůznější úkoly. Program patřil také indiánskému spolku Catawba z Polska. O atmosféru ve vlaku se zase starali pistolníci nebo klauni.

Sobotní program na náměstí zahájil Symfonický dechový orchestr Májovák, který divákům na závěr nabídl i přídavek Škoda lásky. Program pokračoval vystoupením Michala Nesvadby, který bavil především děti. Vystoupení patřilo i vítězům Karvinského talentu, zajímavé melodie nabídla česká cello-rocková kapela Clawed Forehead a velký zájem vzbudil koncert Ondřeje Brzobohatého.

Scéna na Lodičkách v parku Boženy Němcové byla spíše pro milovníky rocku či funky. Zahrála zde kapela Medicimbal, oblíbený písničkář Pavel Helan, kapela Pub Animals a UDG. Po jmenovaných interpretech následovala diskotéka do pozdních nočních hodin.

V country duchu se nesla scéna u restaurace Oáza, taktéž v parku Boženy Němcové. Zde kapely potěšily zejména milovníky trampských písní, country a folku. Zahrálo zde hned několik kapel, které byly hodnoceny odbornou porotou a vítězné kapely si odnesly i ocenění. Na závěr programu této scény vystoupil zpívající právník Ivo Jahelka. Ten písně skládá přímo ze svých případů a mezi lidmi je velmi oblíbený.

Závěr celých slavností patřil slovenské kapele No Name. Po ní následoval na náměstí velkolepý ohňostroj.

Reklama

Výběr článků

Načítám