Hlavní obsah

Karviná chystá besedu s občany o nulové toleranci

Novinky, Pavel Jaňurek

Město Karviná si společně se strážníky připravilo besedu s občany. Předmětem diskuze bude program Nulová tolerance.

Článek

Program Nulové tolerance není občanům Karviné neznámý. Městská policie společně s magistrátem v rámci tohoto programu provádí různé akce za účelem snížení kriminality. Zejména se pak jedná o zákroky proti záškoláctví nebo zneužívání dávek.

Dalším příkladem je případ, kdy lidé nemají uklizeno například ve svém sklepě či před vstupními dveřmi. Jedná se především o nepořádek většího charakteru, který může kupř. vést až ke stavu, kdy se ve sklepech množí krysy a podobně.

"Pokud kdokoli nebude mít uklizeno, může být vystěhován z bytu, přijít o sociální dávky, nebo mu mohou být dokonce odebrány děti," uvedlo vedení města.

"Došla nám jednoduše trpělivost. Už jsme se nemohli dívat na ten nepořádek, který v některých lokalitách Karviné je. Z některých částí města, které byly dříve jedny z nejhezčích lokalit, se po nastěhování nepřizpůsobivých lidí z celé republiky stala doslova ghetta. Takže jsme se rozhodli s tím konečně něco udělat. A budeme nekompromisní. Kdo nebude respektovat pravidla pořádku, půjde jednoduše pryč,“ doplnil primátor Karviné Tomáš Hanzel.

Beseda se koná 30. března od 16.00 do 18.00 hodin, v zasedací místnosti budovy C Magistrátu města Karviné v Karviné-Novém Městě v Zakladatelské ulici č. p. 974.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám