Hlavní obsah

Karolina Oktobeerfest 2019 v Ostravě nabízí návštěvníkům 120 druhů piv a dobrou zábavu

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již šestý ročník Karolina Oktobeerfestu otevřel 11. října manažer obchodního a zábavního centra FORUM Nová Karolina a ředitel festivalu Tomáš Lučan. Na hlavním pódiu bylo v 17 hodin naraženo pivo a akce byla zahájena.

Foto: Josef Zajíc

V pátek 11. října 2019 byl Karolina Oktobeerfest zahájen. Pořadatelé odevzdali Hospicu Strom života šek na 10 000 korun. Předával Tomáš Lučan.

Článek

Slavnostnímu zahájení předcházel koncert kapely Mňága a Žďorp. Po slavnostním naražení pivního sudu s pivem ryze hořkým byl festival zahájen. Ředitel festivalu Tomáš Lučan předal manažerce mobilního Hospicu Strom života šek na 10 000 korun na další činnost zařízení.

„Jako tradičně jsme při zahájení obdarovali sociální zařízení na jejich lepší činnost pro potřebné. Nejen pro dlouhodobě nemocné a nemohoucí pacienty, ale také pro jejich rodiny. Dar naší společnosti není jediný. Vážíme si práce, kterou Hospic Strom života vykonává, a tak, kromě již zmíněných peněz, jsme jim poskytli naše dárkové předměty v podobě svítících kloboučků, které za dobrovolné vstupné mohou návštěvníkům prodat a tím potřebným pacientům dále pomohou,” řekl Tomáš Lučan.

„Hospic Strom života byl založen v roce 2015 a působí v Moravskoslezském, Olomouckém a Zlínském kraji v pěti centrech v Havířově, Novém Jičíně, Rožnově pod Radhoštěm, Zlíně a v Přerově. Našich 60 zaměstnanců se může postarat  současně o 75 potřebných pacientů, kteří kvůli stáří či nevyléčitelné nemoci musí mít 24hodinovou péči. Pomáháme rodinným příslušníkům překonávat toto velmi citlivé období. V těžké zdravotní situaci nejsou jen senioři, ale také mladí lidé, kteří mají děti. My pomáháme i jim překlenout to nejhorší období. V naší činnosti nám pomáhají i dobrovolníci. Přestože jsme financováni z různých zdrojů, je dar 10 000 tisíc korun od festivalu a OC FORUM Nová Karolina velmi přínosný, stejně jako možnost prodávat za dobrovolnou částku svítící kloboučky. Snad jich bude po dva dny svítit co nejvíce,” uvedla o Hospicu Strom života Markéta Blinková, koordinátorka projektů a PR manažerka.

Vedle již zmíněné nabídky 120 různých, dobrých a kvalitních piv připravili organizátoři pestrý program pro děti. Děti se mohly v pátek vyřádit na kolotočích před Trojhalím Karolina a v zóně před OC FORUM Nová Karolina v prostorách náměstí Biskupa Bruna. Zároveň i na dětské scéně v Trojhalí Karolina.

Na hlavním pódiu se od 18.30 do 19.30 hodin prezentovala zpěvačka Lenny, od 20.30 do 21.30 pořadatelé uvedli kapelu Rybičky 48 a od 22.00 do 02 hodin sobotního dne následovala Afterparty v Pivnici Beerhalí (Trojhalí Karolina).

Sobotní program 12. října začne na hlavní scéně ve 14.30 hodin koncertem kapely Děda Mládek Illegal Band, od 16.30 zahraje skupina Sto zvířat, následovat bude vystoupení v 18.30 Iné Kafe. Ve 20.30 BONEY M, Originál Member Maizie Williams a stejně jako v pátek od 22.00 hodin Afterparty v pivnici Beerhalí.

Podle pořadatelů v pátek 11. října zavítalo na festival více než 4 000 návštěvníků. Lze tedy očekávat naplnění odhadu ředitele festivalu Tomáše Lučana, že festival letos navštíví téměř deset tisíc lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám