Hlavní obsah

Karlovarský kraj nechal vybudovat nové lůžkové oddělení v pavilonu B sokolovské nemocnice

Novinky, Alena Lochmannová

Nové pokoje pro pacienty i moderní zázemí pro lékaře a sestry nabízí od nynějška nové lůžkové oddělení v pavilonu B Nemocnice Sokolov. Karlovarský kraj nechal provést kompletní rekonstrukci 3. nadzemního podlaží pavilonu a celou stavbu financoval.

Foto: KÚ Karlovarského kraje

V prostorách rekonstruovaného pavilonu B Nemocnice Sokolov se nacházelo dříve lůžkové oddělení interny a neurologie.

Článek

„Karlovarský kraj se jako vlastník nemovitostí v sokolovské nemocnici stará o zlepšování podmínek pro pacienty, ale i zdravotníky, kteří v nemocnici pracují. Přestavbou prostor v pavilonu B vzniklo moderní lůžkové oddělení, které bude sloužit pro pacienty ortopedie. Celková kapacita 40 lůžek znamená, že bude mít tento chirurgický obor oproti minulému období v sokolovské nemocnici o 20 lůžek navíc. Samozřejmostí je i vyšetřovna a prostory pro lékaře, zdravotní sestry a další personál. Kraj na tuto stavební akci vynaložil ze svého rozpočtu 36,2 miliónu korun. Věřím, že když už budou muset nemocní lidé služby tohoto oddělení využít, tak k jejich léčbě pomůže i příjemné prostředí,” uvedla hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová.

Rekonstrukce byla zahájena loni na konci května. Se stavbou byli stavebníci hotovi letos v únoru. Práci prováděli stavebníci firmy Swietelsky stavební s.r.o.

„Jednou z nejnáročnějších činností během výstavby bylo skloubit potřeby stavby s běžným provozem nemocnice, k němuž patří hlavně klid. Díky důsledné koordinaci prací na staveništi se dařilo požadavkům oddělení, sousedících s rekonstruovanými podlažími, vyhovět. I když bourání a demolice ve stísněných podmínkách se bez hluku a prachu nikdy neobejdou,” řekl Jan Kutač, ředitel sokolovského pracoviště Pozemních staveb Západ společnosti Swietelsky stavební.

Původním záměrem bylo realizovat několik podlaží pavilonu B najednou. Aby nedošlo k většímu omezení lůžkových kapacit, Karlovarský kraj jako investor zvolil postupné sanace po jednotlivých podlažích.

„V pavilonu B plánujeme vybudování nových operačních sálů, řešit chceme únikové cesty a dojde ke stavebním úpravám trafostanice. Celkem by mělo jít o investici ve výši 160 miliónů korun. V plném proudu je ale také rekonstrukce a dostavba chebské nemocnice a po otevření nově vybudovaného plicního oddělení karlovarské nemocnice chystáme zahájení přestavby porodnice,” vysvětlil krajský radní Jan Bureš.

V prostorách rekonstruovaného pavilonu B Nemocnice Sokolov se nacházelo dříve lůžkové oddělení interny a neurologie.

„V návaznosti na další uspořádání tohoto pavilonu, kdy vzniknou nad rekonstruovaným oddělením nové centrální operační sály, se nabízelo umístění jednoho z žádaných chirurgických oborů, a to umístění ortopedického oddělení. Naší snahou je, abychom s navýšením stávající kapacity lůžek ortopedie zásadně zkrátili čekací doby na žádané operace kolen a kyčlí. Velké poděkování tedy patří zejména zástupcům Karlovarského kraje a zhotoviteli stavby. Nelze zapomenout poděkovat i za trpělivost personálu ostatních oddělení tohoto pavilonu, který bez jakéhokoliv omezení provozu stavbu respektoval,” řekla Jitka Samáková, zástupce Nemocnice Sokolov.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám