Hlavní obsah

Karlovarská záchranka pomáhá v zatopených oblastech

Novinky, Petra Hnátková

Voda pomalu opadá a lidé v oblastech postižených záplavami se začínají vypořádávat s následky, které povodeň přinesla. Zdravotnická záchranná služba Karlovarského kraje zorganizovala humanitární pomoc, která putuje na Mělnicko.

Foto: Petra Hnátková

Vozidlo záchranné služby naložené humanitární pmocí

Článek

S prvním impulsem pro humanitární sbírku na pomoc lidem v oblastech postižených povodněmi přišel záchranář Petr Materna. „Byl jsem tam v roce 2002, viděl jsem, jak to tam vypadá, co lidi dostali, respektive nedostali, proto jsem se rozhodl k takovému kroku,“ vysvětlil Petr Materna.

Výzva sokolovských záchranářů k pomoci se šířila facebookem a mezi lidmi neuvěřitelnou rychlostí. Během dvou dnů se podařilo shromáždit finanční prostředky na nákup desinfekcí, košťat, rukavic a dalších věcí nezbytných v boji s následky přírodního živlu, které naplnily až po střechu celá dvě sanitní vozidla.

"Na to, že to byla hurá akce, dva a půl dne, tak jsme naplnili plnou garáž a máme dvě plný auta," sdělil Petr Materna přítomným novinářům.

V pátek po poledni Petr Materna vyrazil směrem na Mělnicko. Bude se snažit pomoci všude tam, kde bude potřeba, a usnadnit tak lidem v zatopených oblastech jejich nelehkou životní situaci. Druhé vozidlo s pomocí vyrazí stejným směrem v neděli.

"Mám naložená dvě auta, ještě vezu s sebou peníze, že zítra pojedu nakupovat, co bude potřeba," doplnil Petr.

Na pomoci se podíleli:

Zaměstnanci ZZS KVK z oblastí Sokolov, Horní Slavkov, Karlovy Vary a ředitelství ZZS KVK, MUDr. Jana Kučerová, zaměstnanci a odborová organizace Nemos Sokolov, pracovníci Okresního státního zastupitelství Sokolov, Vladimír Vrabec, zaměstnanci König porcelán, Bernard Pelc ml. s přítelkyní, Firma Drogerie Koubek Petr Sokolov, Václav Halada – DU. HA 2000 Karlovy Vary, TRADO s. r. o. Březová, MUDr. Jiří Henzl, Mgr. Kateřina Holečková.

Všem děkujeme za projevenou solidaritu a ochotu pomáhat lidem v nouzi.

Reklama

Výběr článků

Načítám