Hlavní obsah

Karlínské Spektrum zve na multižánrový hudební festival

Novinky, Štěpánka Friedrichová

Karlínské Spektrum DDM hl. m. Prahy pořádá v neděli 8. října již čtvrtý ročník multižánrového hudebního festivalu Street Happening of Karlín 2017.

Foto: Štěpánka Friedrichová
Článek

Akce bude probíhat od 14.00 do 20.00 hodin na Karlínském náměstí v Praze 8 a jsou na ni zváni všichni malí i velcí hudební nadšenci.  

Letos festival potěší všechny, co mají rádi živou hudbu a nestydí se tancovat. V Karlíně totiž společně přivítáme kapelu Circus Brothers, kterou byste si mohli zařadit jako dance music-klezmer, nicméně jejich repertoár se trochu vymyká škatulkám a jejich energie vás nenechá rozhodně klidně postávat u pódia.

Mísení žánrů a živá hudba je společným jmenovatelem i dalších vystupujících. Aby toho nebylo málo, můžete se těšit také na našláplý crossover-funk v podání pražské skupiny Megaphone, alternativní mix kapely skafandr a funk-rockovou kapelu Apetown.

Letos jsme se rozhodli pro zásadní změnu a v programu festivalu jsme upustili od organizace kytarového rekordu, který měl v minulých třech letech stále menší účast a ohlasy. Každopádně děkujeme všem kytaristům, kteří nám na minulých ročnících pomohli dotvořit příjemnou atmosféru akce.

Namísto kytarového rekordu vás na festivalu bude čekat série workshopů – tzv. "Workshop time", ve kterých si budete moci vyzkoušet spousty hudebních aktivit pro všechny věkové kategorie.

Karlínské Spektrum připravilo bubenický workshop hry na Djembe, kytarový stánek, kde si budete moci zkusit hru na klasickou, akustickou, elektrickou kytaru, banjo-kytaru nebo ukulele.

„Jako zlatý hřeb odpoledne si budete moci vyzkoušet interaktivní workshop DJingu pod vedením DJ Bicy. V jeho Cool-Dj-School si vyzkoušíte míchání hudby a uvidíte také profesionálního DJe v akci,“ uvedl zástupce ředitele DDM hl. m. Prahy David Berenreiter.  

Workshopy budou probíhat ve třech časech, a to od 14.00, 15.20 a 16.50 hodin.

Akci podpořila MČ Praha 8 a hlavní město Praha.

Reklama

Výběr článků

Načítám