Hlavní obsah

Karel Kubát byl nadšený z vánočních přání od dětí

Novinky, Lenka Žáčková

Kulturně komunitní centrum Rybná v Praze vyhlásilo na počátku prosince soutěž pro děti z žižkovské základní školy, o které pečuje v družině vychovatelka Zdenka Stuchlá. Téma bylo: Přání pro Karla Kubáta, a ta mu byla doručena těsně před Vánocemi.

Foto: Archív Karla Kubáta

Přáníčka dorazila do Vladivostoku

Článek

Hokejista Karel Kubát motivuje malé návštěvníky KKC Rybná svými úspěchy a nasazením na ledové ploše k lepším výkonům a nejen školáky ze ZŠ Jaroslava Seiferta, kteří pravidelně centrum navštěvují. Ještě než se rozběhl školní rok, stal se totiž za sportovce patronem KKC Rybná. O více než rok dříve se stala patronkou také čtyřkolkařka Olga Ollie Roučková, která se v těchto dnech podruhé vydává na Dakar, který je považován za nejtěžší závod světa.

Karel Kubát je momentálně v klubu Admiral ve Vladivostoku. Ještě než odcestoval, předal KKC Rybná podepsané puky, sběratelskou hokejovou kartičku a několik dalších cen, a to inspirovalo koordinátory centra k vyhlášení soutěže o nejhezčí vánoční přání pro oblíbeného patrona.

Jen krátce před Vánocemi děti přinesly do centra své obrázky. Některé je sice nestihly dokončit, ale odměnu si zasloužily i ony. Všechny obrázky byly naskenovány a nic netušícímu Karlovi Kubátovi poslány po síti a radost mu udělaly obrovskou.

Téměř okamžitě vzkázal do Prahy. „Tak tenhle dárek se povedl přímo maximálně. Nejen, že jsem na Štědrý den dal gól, ale ještě mě vyhlásili nejlepším hráčem,“ napsal na svůj facebook hokejista klubu Admiral, kterého dětské komentáře prý opravdu dostaly, proto jich hned několik zveřejnil.

„Vánoční přání od dětí byla pro mě opravdu milým překvapením, které jsem ani v nejmenším nečekal...” Texty dětí jsou dle jeho slov prý tak milá, že se rozhodl vybrat ještě jeden obrázek a malému autorovi pošle ještě jeden dárek jako bonus.

Přáníčka byla pro mladého hokejistu na druhém konci světa opravdu příjemným dárkem obzvlášť, když Vánoce trávil bez rodiny a svých nejbližších. Za všechna Karel Kubát s mírným dojetím veřejně poděkoval a vzkázal, že už se moc těší na osobní setkání v Česku.

Český obránce Karel Kubát skóroval 24. prosince již potřetí v Kontinentální hokejové lize, a to střelou od modré. Pro děti je opravdovým vzorem a setkání se už nemohou dočkat.

Další soutěž o podepsané puky českých hokejistů bude vyhlášena 19. ledna na ledové ploše v pražském Europarku. Novým organizátorem je nezisková organizace Integrace 3P, která bude nadále KKC Rybná provozovat pod zkráceným názvem Centrum Rybná. Soutěž bude tentokráte určena všem dětem, které se budou chtít zapojit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám