Hlavní obsah

Karel Gott zvedl v Holešově diváky ze židlí

Novinky, Dana Ehlová

Výběr svých největších hitů zazpíval v neděli 24. června ve velkém sále holešovského zámku Karel Gott.

Foto: Robert Rohál

Karel Gott a Jitka Zelenková

Článek

Do Holešova nepřijel sám, ale ještě se svou dlouholetou blízkou kolegyní, zpěvačkou Jitkou Zelenkovou a saxofonistou Felixem Slováčkem, přičemž doprovod obstaral Pavel Větrovec band posílený o dalšího excelentního hráče – klávesistu Petra Maláska.

Více než dvouhodinový koncert, který běžel přestávky, zahájila Jitka Zelenková. Vedle notoricky známých balad zazpívala i několik evergreenů, dokonce i jeden z pozůstalosti Evy Olmerové, a přidala i pár novinek z aktuálního alba. Teprve po bouřlivém potlesku, který sklidila za své perfektní vystoupení, pozvala na jeviště očekávanou hvězdu - Karla Gotta.

Mnohonásobný „zlatý slavík" sázel jeden hit za druhým a rozehříval publikum. Hity jako Dám dělovou ránu, Pretty Woman, Stokrát chválím čas, Když jsem já byl tenkrát kluk, Lady Carneval a mnohé další, včetně Včelky Máji, si už pak publikum zpívalo spolu s ním.

Aby si zpěvák možná trošku vydechl, neboť nasadil poměrně slušné tempo, předstoupil před hlediště další oblíbený sólista – saxofonista Felix Slováček. Brilantně zahrál tři instrumentálky a sklidil obrovské ovace. Závěr koncertu však patřil opět Karlu Gottovi a jeho nestárnoucím písničkám, jež i v Holešově zvedly publikum ze židlí.

Koncert, který připravilo Městské kulturní středisko v Holešově, nabídl navíc i několik milých překvapení. Snad i proto, že vstupenky nebyly zrovna nejlevnější (pohybovaly se v rozmezí od 1500 do 3000 Kč), si mohl každý návštěvník dopřát jak dobré víno, tak CD Jitky Zelenkové, které dostal hned u vchodu do sálu.

Reklama

Výběr článků

Načítám