Hlavní obsah

Karel Gott připravil ke svým narozeninám pro fanoušky dárek v podobě DVD

Novinky, Petr Mráček

Již 13. června se splní sen (nejen) fanoušků Karla Gotta – vyjde DVD Karel Gott NOČNÍ KRÁL s podtitulem Hity prvního desetiletí 21. století. DVD bude obsahovat 26 televizních písní, 5 videoklipů a dva speciální bonusy.

Foto: archív Supraphonu

Karel Gott

Článek

Vydavatelství Supraphon již od roku 2006 pečlivě zaznamenává nejúspěšnější audiovizuální výkony Karla Gotta. Samotná DVD mapují desetiletí: Hity 60. let – Lady Carneval, Hity 70. let – Stokrát chválím čas, Hity 80. let – Zůstanu svůj, Hity 90. let – Když muž se ženou snídá.

V pátek 13. června vychází pokračování této ediční řady pod názvem Noční král - Hity prvního desetiletí 21. století a je opět dokladem jedinečnosti tohoto fenomenálního zpěváka. I toto DVD vzniklo podle námětu a v dramaturgii Jana Adama a v režii Jarka Voborného.

Vedle několika videoklipů na něm příznivci najdou zajímavé ukázky z televizních pořadů, úspěšné duety a live nahrávky z koncertů. Pro mnohé bude určitě překvapením videoklip k písni Für immer jung, kterou Karel Gott před šesti lety nazpíval s německým rapperem muslimského původu Bushidem, nebo duet Forever Young s Marianem Goldem ze skupiny Alphaville.

Je tomu právě patnáct let, co tato německá skupina jako prvnímu zahraničnímu zpěvákovi na světě povolila nazpívat jejich největší hit, kterým je právě Forever Young, v jiné jazykové verzi než anglické. Jak s německou, tak s českou verzí měl a dosud má Karel Gott obrovský úspěch.

První dekáda tohoto století byla v případě Karla Gotta výrazně ovlivněna swingem. V roce 2002 nahrál za doprovodu Big Bandu Felixe Slováčka album Swing kolekce, kde vzdal hold jedné velké a krásné éře, která se už nikdy nebude opakovat, zpěvákovi Frankovi Sinatrovi a písním, jež jsou po léta jeho srdeční záležitostí. O rok později natočil Karel Gott v divadle ve Slaném televizní pořad s písněmi z tohoto alba Karel Gott swingující, v němž mimo jiné zazněly také Sinatrovy evergreeny.

V letech 2002–2003 absolvoval Karel Gott s Helenou Vondráčkovou dvaadvacet velkých koncertů po Čechách, Moravě a Slovensku, na které se přišlo podívat více než 124 000 diváků. Sám zpěvák zavzpomínal: „Na tomto DVD najdete naše dva duety - Tak jdem a Jen ty a já. Dále dvě má live čísla, na která jsem mimořádně hrdý: písně Lásko má a Eloise,“ říká Karel Gott.

Kromě dalších mimořádných televizních vystoupení Karla Gotta fanoušci najdou na DVD také videoklip k písni Máš-li s kým z filmové pohádky Zdeňka Trošky Z pekla štěstí 2, ve které si zpěvák zahrál hned dvojroli: Lucifera a Pánaboha.

Je zde také vzpomínka na první řadu Česko hledá SuperStar, kde kromě vítězky Anety Langerové uchvátila i Martina Balogová. K této spolupráci Karel Gott glosuje: „Nebyl jsem sám, koho Martina Balogová svým hlasem zaujala. Nadchla také Karla Svobodu. Dokonce natolik, že se náš největší hitmaker v době, kdy už se soustředil jenom na psaní muzikálů, rozhodl napsat po letech zase samotnou písničku. A tak vznikl duet Svět je prostě nekonečná pláž. Nedaleko řecké Soluně jsme k němu pak natočili i videoklip. Ani náhodou tenkrát nikoho nenapadlo, že jde o poslední píseň, kterou Karel Svoboda pro mne napsal…“ 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám