Hlavní obsah

Kapela Točílas slaví advent ve studiu

Novinky, Petr Štrympl

Ústecké hudební těleso Točílas se na první advent zavřelo do studia, aby svým fanouškům dalo pod stromeček nové CD.

Foto: Petr Štrympl
Článek

Po dvou letech od vydání CD Restaurant Vrahožily se kapela Točílas opět odebrala do útrob studia Macac Českého rozhlasu v Ústí nad Labem, aby natočila v pořadí již čtvrté album.

Kapelník, kytarista, jeden z vokalistů a hlavní manager kapely Hellmut Klüschke mi prozradil: „Bude tam jedenáct nových skladeb, na některých pracujeme vlastně už skoro celý dva roky od vydání poslední placky. Dost z nich fanoušci už znají z koncertů, ale teď ve studiu možná dostanou trochu novou tvář. Některý texty i já teprve tady slyším poprvé.“

Hudebně bude toto CD dost rozmanité, Točílas samozřejmě zůstává věrna svému osobitému stylu, ale v jednotlivých skladbách lze určit prvky metalu, popu, rapu, nebo country, možná i dalších jiných směrů hudby.

Musím říct, že na textech se hoši obzvlášť vyřádili. Pro inspiraci jen pár názvů skladeb - Hovnocuc, Kabrňák Tlustej Tyrolák, Lidičky nebo Lidojed Péťa.

Ať už práce na CD dopadnou jakkoliv, křtít se bude 18. prosince v rámci festivalu Make Up Down.

Nejbližší možnost poslechnout si pár ukázek je 11. prosince na narozeninových oslavách Ústecké legendy Ferit v BLUE CAFE v Ústí nad Labem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám