Hlavní obsah

Kapela Iron Maiden Revival ve středu rozpálí klatovské náměstí

Novinky, Hana Jakubčíková Sádlíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V průběhu srpna bude probíhat na klatovském náměstí vždy ve středu od 18 hodin cyklus letních hudebních koncertů. Osmý srpnový den zde zahraje Iron Maiden Revival, 15. srpna Radiátor + Paheyl, 22. srpna Ungellerka (dechová hudba) a 29. srpna Lord 30 let + hosté.

Foto: Ilustrační foto z archivu Iron Maiden Revival

Ve středu 8.srpna se na klatovském náměstí uskuteční koncert klatovské kapely IRON MAIDEN REVIVAL

Článek

Ve středu 8. srpna se na klatovském náměstí uskuteční koncert známé klatovské kapely IRON MAIDEN REVIVAL. Cyklus hudebních koncertů pořádá Městské kulturní středisko v Klatovech.

Kapela Iron Maiden Revival z Klatov hraje nejznámější "pecky" britské heavy-metalové formace IRON MAIDEN. Počet skladeb, které skupina hraje, se zatím pohybuje kolem 20 songů a představuje výběr z toho nejlepšího, co Iron Maiden vytvořili.

Historie skupiny Iron maiden Revival:

Skupina vznikla v roce 2012 z původní rock-metalové formace Blue Rose. Protože už kapela Blue Rose hrála kromě jiných (asi 40 songů od 20 světových i českých rockových a metalových skupin) také řadu skladeb od britské skupiny Iron Maiden a jejich hudba se všem členům "velmi zamlouvá", bylo jen otázkou času, kdy dojde k rozšíření původního repertoáru dvou skladeb od kapely Iron Maiden - "The Number Of The Beast" a "Fear Of The Dark" - o další skvělé songy. Na popud "skupinového pěvce" začala kapela přetřásat myšlenku založení samostatného projektu, který by se věnoval jen hudbě Iron Maiden.

Na začátku roku 2012 byl všemi členy budoucí kapely Iron Maiden Revival "schválen" seznam skladeb, které se měly v budoucnu stát základem repertoáru skupiny.

V březnu roku 2013 byl repertoár skupiny doplněn o skladbu "No More Lies", která se stala 18. songem od kapely Iron Maiden. První koncerty proběhly v květnu 2013 a od té doby skupina pravidelně koncertuje. Zároveň také přibyly další přírůstky do repertoáru - jako 19. song nazkoušela kapela skvělou skladbu "The Wicker Man" a zatím posledním songem je "Coming Home". Do budoucna jsou v plánu další známé hity od kapely Iron Maiden, např. "The Prisoner", "Aces High" a další.

V současné době skupina Iron Maiden Revival vystupuje v sestavě: Karel Babka – zpěv (Charlie), Jaroslav Štětka – kytara (Jerry), Tomáš Kučera – kytara (Thuo), Michal Nejdl – baskytara (Mikin) a Roman Straka – bicí (Porty).

Vzkaz od kapely Iron Maiden Revival: „Slavíme páté výročí vzniku kapely! Cože, tys o nás ještě nic neslyšel? Tak si koukej udělat ve středu 8. srpna procházku přes klatovské náměstí. Protože od 18.00 hodin tam rozbalíme takovej heavy-metal, jakej Klatovy ještě nezažily! U toho prostě musíš bejt!" vzkazuje skupina Iron Maiden Revival a dodává: „Jen tak mezi náma, tady se za vstup neplatí..."

Reklama

Výběr článků

Načítám