Hlavní obsah

Kalendář je plný a do každé příležitosti půjdeme po hlavě, říká zpěvák Josef Bouda

Novinky, Robert Rohál
Aktualizováno

Během léta měla hudební formace Karel Gott revival Morava řadu vystoupení, třeba v Praze si zahrála ve Valdštejnské zahradě stejně jako na palubě výstavní lodi Gott my life. A jak tvrdí zpěvák souboru Josef Bouda, nejinak tomu bude i v nadcházející sezóně.

Foto: archiv Josef Bouda

Herec Vladimír Brabec, který nedávno zemřel, byl velkým příznivcem kapely Karel Gott revival Morava. Na snímku se zpěvákem Josefem Boudou.

Článek

Přes léto jste hodně koncertovali. Máto spočítáno, kolik jste měli vystoupení? Kde všude jste hráli?

Těch nádherných zastávek bylo až překvapivě mnoho. Nemohu však nezmínit mimořádnou příležitost na palubě výstavní lodi Gott my life, koncert ve Valdštejnské zahradě nebo tři letní příležitosti na Slovensku - Lubotín, Holíč a Smolník.

Jak hodnotíte zpětně vaše vystoupení ve Valdštejnské zahradě? Bylo v něčem jiné či výjimečné?

Výjimečné bylo vším. Geniem loci místa, počtem návštěvníků nebo přijetím u pořádajícího místopředsedy Senátu PČR Ivo Bárka. Kancléř Senátu PČR nám následně sdělil, že takovou návštěvu na koncertu ve Valdštejnské zahradě nepamatuje.

Koncert ve Valdštejnské zahradě se povedl, opravdu bylo publikum tak báječné?

Dostalo nás přijetím, zájmem o setkání a především skladbou. Dorazili naši přátelé z Bučovic, Kozlan, Studénky, Teplic, Zlína nebo Ústí nad Orlicí. Byl to okamžik absolutního muzikantského štěstí. Je to naše neskutečné štěstí, že máme kolem sebe lidi, kteří při nás stojí.

Na které písně Karla Gotta reaguje publikum o poznání bouřlivěji?

Těžko určit. Naše vystoupení vyhledávají ti, kteří stojí o zážitek. Chtějí slyšet alespoň něco z toho, co léta milují. Je to nepředstavitelná odpovědnost - dát každému z nich alespoň kousek z toho, co chtějí. Zpěvník Karla Gotta je plný písní na které vždy někdo čeká.

Které písničky jsou naopak bližší vám, vašemu srdci?

Těch je mnoho a nepatří jen do repertoáru Karla Gotta. Pro mě zásadní písní je balada Stokrát chválím čas. Čím dál aktuálnější je Když jsem já byl tenkrát kluk a mimořádnou magii má píseň Krev toulavá. Ty nikdy nevynecháme.

Začala nová sezóna. Má toho kapela, která má základnu v Bučovicích na Moravě, hodně v plánu?

Kdybychom 1. září vnímali jako začátek prvního podzimního měsíce, tak nezačal vesele. Do hereckého nebe odešel geniální herec a jeden z králů dabingu pan Vladimír Brabec. Skvělý přítel, rádce a neskutečná osobnost, která nám přála. Naším lékem na hluboký smutek je hudba. Kalendář je plný a do každé příležitosti půjdeme po hlavě. Brněnská přehrada, Kroměříž, Červenka nebo Pardubice... To je jen malý výčet míst, kde se v začátku září můžeme potkat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám