Hlavní obsah

Kadetky, dorostenky a žákyně Sportovní basketbalové školy v Ostravě-Hrabůvce zahájily přípravu

Novinky, Josef Zajíc

Sportovní basketbalová škola SBŠ Ostrava je jedním ze tří moravských klubů, hrající v ženské basketbalové lize. Klub založil v roce 1999 jeho současný jednatel Kamil Havrlant. Cílevědomá a poctivá snaha přivedla klub až do sfér nejvyšších.

Foto: Josef Zajíc

SBŠ Ostrava v přípravě.Ostrava. Bělský les 12.8.2015 Těžko na cvičiští, lehčeji na bojišti!. Simona Kovářová

Článek

Od 3. srpna již trénují jak venku v přírodě, tak v tělocvičně kadetky, dorostenky a žákyně pod vedením trenérů Jana Straky, Kamila Havrlanta a současného trenéra A týmu ženské basketbalové ligy Ladislava Pavláta.

Dopolední trénink začal v přírodním sportovním areálu v Bělském lese a v odpolední fázi pokračovaly především ženy, kadetky a dorostenky v přípravě na další sportovní sezónu 2015/2016 v tělocvičně Sportovní haly Ostrava-Dubina.

„V minulé sezoně jsme hráli poprvé v ženské basketbalové lize, tedy v nejvyšší soutěži žen v České republice. Snažili jsme se, měli jsme dost zahraničních hráček. V základní části jsme obsadili 10. místo, šli jsme do nástavby. Tam se nám nedařilo a tak jsme museli odehrát baráž se čtyřmi dalšími celky. Zde se nám podařilo soutěž vyhrát a v ženské basketbalové lize jsme se udrželi. Z Moravy budeme jedním ze tří celků, které budou patřit mezi 12 nejlepších týmu v republice,” informoval o minulé sezóně trenér "áčka " SBŠ Ostrava Ladislav Pavlát.

Podle trenérů se v nové sezóně budou snažit využívat především české hráčky a to také z vlastního výběru kadetek a dorostenek. Že se v cyklickém a poctivém tréninku klubu daří, dokládá fakt, že hráčka Adéla Smutná hraje v reprezentaci České republiky U16. A-tým pro letošní sezónu přijdou posílit hráčky z USA, Srbska a Černé Hory. V týmu nastoupí opět kadetka, která již v minulé sezoně v nejvyšší lize hrála a má tak jisté zkušenosti, Simona Kovářová.

„Myslím si, že to byl úspěch celého týmu, že jsme se v soutěži udržely. Byla to dobrá zkušenost, která se nám může hodit. Víme, do čeho jdeme, co soutěž obnáší a budeme se jistě celý realizační tým snažit se v soutěži udržet,” řekla během středečního tréninku Simona Kovářová, studentka Gymnázia Fr. Hajdy v Ostravě-Hrabůvce. V klubu Sportovní basketbalové školy Ostrava  trénuje od svých sedmi let.

„Cíl našeho družstva je jasný. Hrát tak, abychom se v lize udrželi. V následujících dnech nás čekají přípravná utkání 28. 8. v Bratislavě, 30. 8. v Turnově, 3. 9. v Tišnově a 9. 9. v Nymburce. Na termín 12. a 13. září chystáme turnaj tady v Ostravě,” doplnil Ladislav Pavlát.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám