Hlavní obsah

Kadaňské divadlo Navenek oslaví své desáté narozeniny

Novinky, Václav Vlasák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 26. dubna bude kadaňské Orfeum patřit ochotnickému divadlu. Divadlo Navenek připomene divákům 10 let své plodné činnosti.

Foto: Václav Vlasák

Premiéra první nastudované hry Kráska a zvíře se uskutečnila 15. října 2004. Na snímku Jitka Routnerová a Jiří Nebeský.

Článek

Před deseti lety bylo oficiálně založeno divadlo Navenek, které chtělo navázalo na dlouholetou tradici ochotnického divadla v Kadani. Po deseti letech můžeme konstatovat, že se záměr podařil.

Dosvědčuje to jak počet nastudovaných her, tak i účast kadaňských ochotníků na dalších kulturních i historických akcích. Kdo si bude chtít celou desetiletou pouť připomenout, bude mít možnost právě v sobotu 26. dubna od 19.00 hodin v kulturním zařízení Orfeum.

A co návštěvníky čeká? Na to nám odpověděl první principál divadla a ředitel KZ Kadaň Jan Losenický.

„Diváci uvidí úryvky z našich her jak naživo, tak z videozáznamu a samozřejmě uslyší i spoustu historek ze zkoušek i ze samotných představení. Vstupenky jsou slosovatelné a hlavní výhrou je víkendový welness pobyt v hotelu Praha na Božím Daru. Pro opravdové znalce divadla Navenek, kteří nejlépe odpovědí na soutěžní otázky, pak čekají i další hodnotné ceny - např. večeře s Píďanem a Luďou, nebo pozvánka do zákulisí a možnost zahrát si v některém našem představení. Pro všechny návštěvníky máme připravenou malou pozornost,“ dodal Jan Losenický.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám