Hlavní obsah

Kadaní se neslo poslední zvonění

Novinky, Václav Vlasák

Studenti kadaňského gymnázia v duchu tradic pasovali svoje nástupce na mazáky. A neobešlo se to bez pořádné recese.

Foto: Václav Vlasák

A už jsou z nás mazáci.

Článek

V pátek 26. března zakončilo osm desítek studentů 4. ročníků Gymnázia v Kadani školní docházku a mají před sebou již jen maturitní zkoušku. V duchu studentských tradic ještě uspořádali „poslední zvonění“, aby tuto událost dali hlasitě na vědomí obyvatelům města. Do ulic města vyrazila řada zajímavých postav, masky byly pěkné. A kdo studentů přispěl nějakou tou korunou, odměnil tak i práci s jejich přípravou.

Poté došlo i na pasování studentů třetích ročníků na „mazáky“. Než k samotnému aktu došlo, museli třeťáci projít uličkou smáčeni vodou, v některých případech byli i náležitě poprášeni moukou. Pak museli ochutnat pokrm nevábného vzhledu, o chuti nemluvě. Každá ze tří maturitních tříd pojala pasování trochu jinak, ale tradici studenti dostáli.

Poslední zvonění by ovšem mohlo být pěkným pozváním na studentský majáles, který se v Kadani uskuteční v sobotu 4. května ve Smetanových sadech od 14 do 20 hodin. Účastníky čeká dobrá zábava a pohodová muzika. Ve 20 hodin se dění přesune do Orfea, kde zahrají skupiny Ty Syčáci a Už jsem doma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám