Hlavní obsah

Kadaň si ze Strupčic udělala obětního beránka

Novinky, Václav Vlasák

Kadaňští fotbalisté v předešlém domácím zápase vítězně nezazářili. Tentokrát však svého soupeře doslova rozstříleli, a náležitě tak uctili fotbalové bohy i svoje fanoušky.

Foto: Václav Vlasák

Střelcem utkání byl kadaňský Zdeněk Uhlík, který dal čtyři branky.

Článek

FK Tatran Kadaň - SK Strupčice 7:1 (4:0), branky: Zdeněk Uhlík 4, Lukáš Štádlík, Marek Paul, RichardČibenka – Oleksandr Lokes.

Poslední celek tabulky krajského přeboru nepřijel do Kadaně s velkými ambicemi. Naopak domácí byli povzbuzeni výhrou z Blšan, které porazili 1:0. „Po prohře s Jiřetínem jsme si řekli, že v Blšanech musíme vyhrát, a podřídili jsme tomu celý týden trénink. Byli jsme po celý zápas lepší jak soupeř. Během utkání jsme měli čtyři tutovky. V 88. minutě jsme nakonec dali gól z rohu a zaslouženě jsme vyhráli,“ konstatoval trenér Karel Šidlof.

V domácím zápase se Strupčicemi, který se hrál v neděli 14. dubna, již nepřipustili žádné komplikace. „Kluci hráli dobře, disciplinovaně. Jen škoda té jedné branky, protože to mohlo být s nulou. Chci jim poděkovat za dobrý výkon, protože jsem se tak dotáhli na špičku. Máme 32 bodů a opět jsem ve hře o druhé místo,“ spokojeně kalkuloval kadaňský trenér. K cíli je potřeba sbírat v každém zápase co nejvíc bodů.

Získat další se pokusí již v Krupce, která je třetí od konce. „Nám se venku daří, tak tam jedeme vyhrát,“ ujistil trenér fanoušky. V neděli 28. dubna od 17 hodin pak bude Kadaň hostit doma vedoucí Štětí. „Chtěl bych na zápas pozvat všechny naše fanoušky. I když je Štětí suverénní, tak ho chceme porazit. Na podzim jsme s ním sehráli vyrovnaný zápas a prohráli 2:3. Byl to jeden z nejlepších zápasů. Hráči jsou na tom po psychické stránce dobře a hrajeme fotbal pro diváky,“ vzkázal fanouškům Karel Šidlof.

Střelcem posledního utkání se stal Zdeněk Uhlík, který dal čtyři branky. Ani si nepamatoval, kdy se mu to povedlo. „Snad někdy v žáčcích,“ zalovil v paměti šťastný střelec. „Strupčice přijely tak trošku odevzdané. Hráli jsme, jak jsme potřebovali. Byla to jen otázka času, kdy dáme první a druhý gól, a pak kdy přidáme další,“ konstatoval kadaňský střelec.

Skromně připomněl, že velký podíl na pěkných brankách měli jeho spoluhráči. „To je jenom díky nim. Dlouho se mi střelecky nedařilo, tak to ale určitě potěší,“ prozradil šťastný ostrostřelec. A zda si nechal nějaký prach i na Štětí? „Bude úplně jedno, jestli dám gól já, nebo někdo jiný, hlavně abychom vyhráli,“ přeje si Zdeněk Uhlík.

Reklama

Výběr článků

Načítám