Hlavní obsah

K zimní údržbě moravskoslezské metropole povolaly Ostravské komunikace i posilové stroje

Novinky, Josef Zajíc

Všechny sypače Ostravských komunikací a. s. byly ze středy 7. na čtvrtek 8. února šestnáct hodin v kuse v terénu. V noci se k nim navíc letos poprvé připojily také posilové stroje, traktory a nákladní vozidla s pluhy.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 8.2.2018 Zimní údržba silnic v Ostravě. Přišlo silné sněžení ze středy 7.2. na čtvrtek 8. 2.

Článek

Podle informací Jiřího Maléře, tiskového mluvčího Ostravských komunikací, a. s., husté sněžení dorazilo do Ostravy ve středu 8. února po poledni. Ve 12.40 bylo v terénu všech čtrnáct sypačů Ostravských komunikací.

Technika jezdila, s výjimkou bezpečnostní přestávky, nepřetržitě až do sedmé hodiny večerní. Po vystřídání směn sypačů opět vyrazily k údržbě svých rajónů a do garáží se technika vrátila až po páté hodině ranní 8. února.

Na noční směnu musely být k pluhování rozsoleného sněhu, letos poprvé, povolány posily. K technice Ostravských komunikací se připojilo dvanáct traktorů a čtyři nákladní vozidla z radlicemi.

„Silnice se podařilo udržet po celou dobu sněžení s opatrností sjízdné. Ráno pak Ostravané jeli do práce již po holých, černých silnicích. Spotřebováno bylo bezmála tři sta tun soli, osmdesát tisíc litrů solanky a odpluhováno bylo více než tři tisíce kilometrů silnic,” dodal Jiří Maléř.

Ostravské komunikace a. s. byly založeny v roce 1998. V zimní údržbě zajišťují v nepřetržitém čtyřsměnném provozu sjízdnost na 141,621 km místních komunikací II. a III. třídy na území statutárního města Ostrava. Zimní údržba začala pro toto období 1. listopadu 2017 a končí 31. března 2018. Údržbu silnic I. třídy na území statutárního města Ostravy Ostravské komunikace, a.s. nezajišťují.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám