Hlavní obsah

Jubilejní Dolský bike cup absolvovalo osmdesát závodníků

Novinky, Dana Ehlová

Trasy v délce od 70 do 2600 metrů zdolávali závodníci v jednotlivých kategoriích jubilejního 10. ročníku Dolského bike cupu, který proběhl 7. června v Dobrušce. Na startovní čáru se na odrážedlech, tříkolkách, koloběžkách, kolech s kolečky i bez nich postavilo celkem 81 závodníků.

Foto: Jiří Slavík

Na start 10. ročníku Dolského bike cupu se postavilo 81 závodníků.

Článek

Místem konání závodu jsou tradičně tzv. Venclíkovy sady v Dobrušce, tedy cesty okolo hřbitova a kostelíka Sv. Ducha.

Vypsáno bylo dvanáct věkových kategorií, většina z nich zvlášť pro kluky i dívky. Nejstarší z nich se narodili v roce 2006 a ti úplně nejmladší v roce 2018.

Nejmenší zdolávali asfaltovou trasu v lipové aleji vedoucí do kopce, a tak nebylo divu, že jim sílu a energii dodával mohutným povzbuzováním jejich doprovod.

Účastníci dorazili nejen z Dobrušky a jejích částí – Doly, Domašín, Křovice, Běstviny nebo Pulice, ale také z Nového Města nad Metují, Opočna, Slavoňova, Slavětína, Deštného v Orlických horách atd.

„Ač s pár kapkami deště, bylo to super,“ prohlásila za pořádající sbor dobrovolných hasičů Dobruška - Doly Martina Rašková během zveřejnění výsledků závodu, jehož uspořádání podpořily město Dobruška a Tri club Dobruška.

Dolští hasiči však letos připraví ještě jednu soutěž. „Těšíme se na další akci, kterou jako SDH Dobruška - Doly letos pořádáme poprvé, a to na Městský běh Dobruškou, který se uskuteční v neděli 20. září. Bude to již šestý ročník,“ prozradila Martina Rašková s tím, že převzali pořadatelskou štafetu od trojice Jana Šťásková, Hanka Maršíková a Luboš Doležal a poprvé počítají i s kratší tratí pro děti po dobrušském Poddomí.

Reklama

Výběr článků

Načítám