Hlavní obsah

Jubilejní desátý Motosalon přichází s dosud největší nabídkou

Novinky, Lenka Žáčková

Poslední únorový den vypukne největší český motorkářský svátek. Letošní jubilejní 10. ročník Motosalonu se koná v Praze na letňanském výstavišti a bude největší ze všech dosavadních. První den je do 12.00 hodin určen pouze pro zvané hosty a novináře, pak už veletrh bude otevřen i veřejnosti, a to až do 3. března.

Foto: Archiv BVV

Kateřina Stočesová, bývalá MISS ČR, 2017

Článek

Motosalon má za sebou devět úspěšných let, která zachytila i pořádný kus motohistorie. Co bude letošní jubilejní ročník svým návštěvníkům připomínat, nač mohou návštěvníci zavzpomínat?

2010: Největší událostí prvního ročníku, který proběhl v Brně, byla premiéra tříkolky VelorXTrike. Zúčastnil se jí i konstruktér původního Velorexu Mojmír Stránský. 

2011: Poprvé se v Praze představil v oficiálním spojení s tímto veletrhem Standa Berkovec a Karel Abraham. Návštěvnost byla přiměřená letňanskému výstavišti. 

2012: Podruhé v Brně návštěvníci obdivovali show v glóbu smrti a další kaskadérské kousky v pavilonu Z. 

2013: Podruhé v Praze a tentokrát s větším věhlasem. V pátek a v sobotu bylo výstaviště zcela zaplněné návštěvníky a při zahájení se na pódiu ocitla Abájova motorka. David Matásek přifrčel na Vespě a proslavil se výrokem „Jdou po nás!“ – čímž myslel řidiče aut po jezdcích na skútrech. 

2014: Na tomto ročníku Motosalonu proběhla evropská premiéra dvou nových modelů Harley Davidson - Dyna Low Rider a touringový Sportster SuperLow 1200T, a to pouhých 16 hodin po jejich představení v USA. Modely byly instalovány v noci a jejich odhalení se ujal generální ředitel Harley Davidson Martin Heřmanský. O tento brněnský ročník byl enormní zájem. 

2015: Motosalon je vždy záležitostí hezkých holek, které většinou plní úlohu hostesek na stáncích – nebo jsou prostě návštěvnicemi. V Praze se objevily fotomodelky z časopisu Maxim a sklidily zaslouženou pozornost. Na zahájení se přišel podívat i Zdeněk Pohlreich, který bohužel nic neuvařil, protože na pódiu chyběl sporák nebo aspoň gril. Při hezkém počasí byla sobota tradiční zatěžkávací zkouškou letňanského výstaviště. V tomto roce se také Motosalon poprvé spojil s anketou Motocykl roku. 

2016: Na brněnském výstavišti se objevil elektrický následovník legendárního skútru „prasete“ Čezeta a jak se ukázalo, uvezlo hodně. Zahájení si nenechal ujít Pepa Vojtek ze skupiny Kabát a v sobotu nebylo téměř možné se prodrat k motorkám, ale zvládli to prý nakonec všichni. 

2017: Osmý ročník se odehrál opět v Praze. Zaslouženou pozornost sklidila Kateřina Stočesová, bývalá MISS ČR, na slavnostním zahájení nechyběla Eva Decastelo, Martin Stránský, Jan Révai, Pavel Liška a Pepa Sršeň a řada dalších. 

2018: V brněnských Pisárkách se Motosalon „rozlezl“ až do pavilonu F. Motocykl roku, motorkářské celebrity, to už je prostě samozřejmost. Zahájení bylo také pozvánkou na oslavu výročí značky Harley-Davidson v Praze. Užili si všichni, ale především milovníci čistého retra a čistého vzduchu, proběhla totiž premiéra elektrického Pionýra.

2019: Letošní jubilejní ročník bude největším Motosalanem z celých deseti let a se vším, co k němu patří. Motosalon je veletrhem se vším všudy, ale především je srdcovkou všech, kteří ho připravují i těch, kteří jej pravidelně zúčastňují.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám