Hlavní obsah

Jubilejní desátá retrodiskotéka se nesla v duchu hippies

Novinky, Monika Čapková

Květiny, květiny a zase květiny zaplnily sál v Nové Vsi u Bakova v sobotu 11. května večer. Nejednalo se však zdaleka o zahrádkářskou výstavu, ale o jubilejní již 10. retrodiskotéku, tentokrát ve stylu hippies.

Foto: Petr Prokorát
Článek

Nejen dámy, ale i pánové zapracovali na zajímavých a hlavně barevných kostýmech. Již týdny dopředu se shánělo konopí - samozřejmě jen to umělé, dlouhovlasé paruky, barvy na batikování triček, brýle zvané "lenonky" a hlavně květy malé i velké.

Květnové retrodiskotéky nebývají tak zaplněné jako ty podzimní, snad kvůli hezkému počasí. Rozhodně ta poslední konaná v sobotu 11. května byla asi výjimkou, která potvrzuje pravidlo. Sešlo se tolik lidí, co bývá obvykle na podzim, a hlavně - valná většina návštěvníků přišla stylově ustrojena, což pořadatele potěšilo nejvíc.

A tak pohoda vládla celým večerem. A to i přesto, že k hippies neodmyslitelně patří cigaretka, a na sále se jako vždy nekouřilo. Proto ani nedošlo k mravní újmě mládeže, která se též vydala v hojném počtu podpořit veselou akci souboru Furiant.

Naplněný sál tradičně všemi věkovými skupinami se výborně bavil při šlágrech, které pouštěl skvělý DJ Šáňa, a nezůstalo jen u těch z let šedesátých a sedmdesátých, ale během večera se pokročilo až k dnešním hitům, takže si na své přišli všichni. Desátá retrodiskotéka se opět vydařila, další bude na programu ke konci roku, a to 23. listopadu, tentokrát v proužkovaném.

Reklama

Výběr článků

Načítám