Hlavní obsah

JOBfest 2019, veletrh pracovních příležitostí, se konal v pavilonu Géčko v Ostravě

Novinky, Josef Zajíc

Téměř čtyři desítky firem nabízely pracovní příležitosti zájemcům z Ostravy. Agentura Advey services uspořádala v pavilonu Géčko Ostrava JOBfest Ostrava 2019. Další se bude konat v září v obchodním centru Futurum.

Foto: Josef Zajíc

JOBfest Ostrava 2019. Géčko Ostrava - od 10 do 18 hodin.

Článek

Jediný veletrh v České republice, který jde přímo za lidmi - takový je pracovně prezentační veletrh JOBfest, který dává firmám a společnostem příležitost prezentovat se a současně nabízí široké veřejnosti setkání se zástupci regionů.

Zahájení akce se v pátek 1. února v 10 hodin zúčastnil také hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák, náměstek primátora města Ostravy Zbyněk Pražák, ředitelka hospodářské komory a další představitelé, kteří mají co do činění s rozvojem pracovních příležitostí pro zájemce z regionu. 

Veletrh se v Géčku Ostrava konal v pátek 1. února od 10 do 18 hodin.

„Na jednom místě je zde shromážděno více než 35 zaměstnavatelů z různých oborů pracovních činností od pracovních operátorů ve výrobě až po policisty či nabídku paracovního zařazení v Armádě České republiky. Z velkých společností je zde ArcelorMittal, ČD Cargo, Třinecké železárny a další. Podle současné návštěvnosti se dá usoudit, že se akce zúčastní přes 6000 lidí,” informovala Petra Pavelková, ředitelka pořádající agentury Advey services, s. r. o. Ostrava.

Podle personální manažerky společnosti ČD Cargo Ley Jeřábkové nabízí společnost práci v oboru mechanik a opravář elektrických přístrojů, soustružník kovů, opravář kolejových vozidel, svářeč, elektromechanik, strojvedoucí v přípravě a strojvedoucí. „V průběhu dopoledne se o práci vážně zajímalo sedm zájemců a čekáme, že ještě se další přijdou informovat,” uvedla Lea Jeřábková.

Práci nabizela i firma Semperflex Optimit. První zmínka o společnosti pochází z roku 1866. Semperflex Optimit je největší výrobce průmyslových a hydraulických hadic na světě. Práci nabízeli v oboru operátor - gumová výroba. V letech 2013, 2014, 2016 a 2017 společnost získala ocenění v soutěži - Štika Moravskoslezského kraje a v roce 2015 získala ocenění za přínos k rozvoji kraje.

Chceš bezpečnější Ostravu? Staň se strážníkem! Tak zněl slogan u stánku Městské policie Ostrava. Městská policie na JOBfestu nabízela nevšední a perspektivní povolání, profesní růst, stabilitu a finanční jistotu, systém zaměstnaneckých benefitů. 

Cílem JOBfestu Ostrava 2019 je podle ředitelky agentury Petry Pavelkové zprostředkovat setkání zájemců z řad příchozích se zaměstnavateli, kteří přímo v osobním kontaktu mohou vysvětlit, co jednotlivá firma, společnost zájemcům nabízí, jaké pracovní zařazení, co práce obnáší a jaká je za práci odměna, jaké jsou podmínky k přijetí.

Reklama

Výběr článků

Načítám