Hlavní obsah

Jméno tapírka Morse vyslala pražská zoo do světa morseovkou

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražská zoologická zahrada oslavila dnešní Světový den tapírů naprosto originálně. Před týdnem narozený sameček dostal jméno Morse, protože je dnešek i Dnem Morseovy abecedy. Zprávu o křtu vyslala zahrada do světa pomocí Morseovy abecedy.

Foto: P. Hamerník, Zoo Praha

Jmenuje se Morse

Článek

Morseovkou v angličtině vyslali zprávu o tapíru čabrakovém z jeho výběhu radioskauti z radioklubu OK1RAJ skautského střediska Pražská Dvojka.

Morse narozený 19. dubna je teprve druhým odchovávaným mládětem tohoto vzácného a ohroženého druhu lichokopytníka.

Jméno se nabízelo znaky na srsti

„Vzhledem k tomu, že v Zoo Praha máme čárkované a tečkované tapíří mládě, nemohli jsme Světový den tapírů a Den Morseovy abecedy nechat jen tak,“ uvedl ředitel Zoo Praha Miroslav Bobek

„K volbě jména i unikátní akci nás inspirovala naše návštěvnice Jitka Vrbová a současně světoznámý primatolog Frans de Waal. Ten na svém facebookovém profilu sdílel fotografii pražského samečka s poznámkou o typickém zbarvení mláďat tapíra čabrakového, které víc než co jiného připomíná morseovku,“ dodal ředitel.

Reklama

Výběr článků

Načítám