Hlavní obsah

Již podruhé došlo v Habartově ke spojení cvičení a charity

Novinky, Aleš Plevka

Na neděli 26. června byl naplánován 2. ročník charitativního cvičení na habartovském workoutovém hřišti. Cílem bylo naplnění kvóty 15 000 kliků a 8000 shybů, což zaručovalo odeslání místním zastupitelstvem odhlasované částky 50 000 Kč na konto denního stacionáře Mateřídouška v Chodově.

Foto: Aleš Plevka

Drtivá většina cvičenců vydržela až do samého závěru. Společnými silami nacvičili pěknou porci kliků a shybů- děkujeme.

Článek

Po prvním úspěšném cvičení, kdy byly na pořadu dne tzv. dipy a kdy peníze putovaly do stacionáře Mája v Chebu, se organizátorský tým ve složení Václav Šimek, Milan Krčín a Marek Sladký rozhodl na tento úspěch navázat dalším cvičením pro dobrou věc.

Aktuální volba habartovského zastupitelstva, které  z městského rozpočtu znovu pro tuto charitativní záležitost vyčlenilo 50 000 Kč, padla na denní stacionář Mateřídouška v Chodově, mezi jehož klienty se řadí i několik občanů Habartova.

Podmínka pro převod výše uvedené částky byla "jednoduchá"- v jeden den odcvičit na habartovském workoutu 15 tisíc kliků a 8 tisíc shybů. Akce byla především na internetu prezentována s dostatečným předstihem, a tak není divu, že habartovským cvičencům dorazili vypomoci i workouteři z okolních měst. Celkem se jich při cvičení vystřídalo na pět a čtyřicet a každý bez rozdílu přispěl k naplnění požadovaného limitu podle svých možností.

Cvičení svou aktivní přítomností a několika desítkami shybů i kliků podpořil - a to navzdory aktuálnímu psychickému i fyzickému vyčerpání pramenícího z náročného mnohahodinového porodu jeho prvorozené dcery Barunky - starosta města Ing. Petr Janura. A protože každý cvik se počítal, patří i jemu, stejně jako všem přítomným, poděkování za přispění ke splnění stanovené mety.

Letošní ročník s sebou přinesl i dvě novinky. Organizátoři pojali cvičení tak trochu i jako soutěž, když se rozhodli na základě nashromážděných bodů (shyb - 3 body, klik - 1 bod) nejlepší cvičence v několika kategoriích rozdělených podle pohlaví a věku odměnit pohárem. Jeho součástí byla i nádherná svíčka, která byla produktem šikovných rukou klientů chráněných dílen zmiňovaného stacionáře.

Druhou novinkou bylo zhruba v půlce akce nevšední a inspirativní vystoupení ve stylu Acro Yoga, o které se postarali Alica Hukelová a Andrej Mezsáros, kteří za svůj bezvadný výkon sklidili zasloužený potlesk. Oba se navíc zapojili i do společného cvičení a akce se zúčastnili bez nároku na jakoukoliv odměnu, za což jim po právu náleží speciální dík.

Než došlo na samotné cvičení, mohli se všichni cvičenci i diváci pokochat krátkým free style workoutovým vystoupením, o nějž se postarala partička ze Sokolova. Poté se již všichni pustili do své nelehké mise. Drtivá většina začala náročnějšími shyby. Jejich odcvičení trvalo něco přes hodinu. Následně přišly na řadu kliky.

Celé cvičení se uskutečnilo během 2 hodin a 34 minut, přičemž potřebný limit se podařilo nejen splnit, ale i značně překročit. Během zmíněného časového rozmezí bylo v Habartově odcvičeno 8934 shybů a 28742 kliků a to je tedy pořádná porce. Díky ní se tedy chodovská Mateřídouška může v dohledné době těšit na příjemnou finanční injekci, která pomůže zatraktivnit péči o potřebné klienty.

Ke všem organizátorům i aktivním cvičencům míří velké poděkování za to, že svým dílem přispěli k naplnění dobrého úmyslu, a k habartovskému zastupitelstvu pak za to, že neváhalo a jednomyslně tento úmysl finančně podpořilo.

Reklama

Výběr článků

Načítám